Al patrulea înger a sunat din trâmbiţă. Şl A FOST LOVITĂ A TREIA PARTE DIN SOARE, Şl A TREIA PARTE DIN LUNĂ, Şl A TREIA PARTE DIN STELE, pentru ca a treia parte din ele să fie întunecată, ziua să-şi piardă a treia parte din lumina ei şi noaptea, de asemenea.(Apocalipsa 8:12)

A început ca o călătorie obişnuită către casă într-o noapte. Când am trecut de curba în formă de S şi am intrat pe drumul drept care mă duce către strada mea, am văzut cel mai ciudat lucru. Părea să fie o Lună plină care se ridica deasupra orizontului în faţa mea, dar părea ca şi cum cineva luase o muşcătură mare din partea unde se afla mâna mea stângă.

„Ar putea fi o lună convexă [cel de-al treilea pătrar al Lunii, când Luna începe să scadă după faza ei plină]?” am întrebat-o pe soţia mea, care era alături de mine. „Nu cred”, mi-a spus ea. „Nu am văzut niciodată ceva asemănător.”

Descurajat de opinia ei, am încercat să mă gândesc dacă Luna convexă era ca o semilună inversă sau dacă „îi lipsea o bucată”, aşa cum îi lipsea acesteia. Am continuat să cuget la semnificaţia a ceea ce am văzut, dar când am ajuns acasă, am uitat cu totul de acest lucru pentru jumătate de oră. Apoi, dintr-odată, mi-am reamintit de Lună.

„Hei, copii!” mi-am chemat adolescenţii. „Trebuie să vă uitaţi pe fereastra din faţă. Din Lună lipseşte o muşcătură!”

M-au urmat către camera de zi pentru a ne uita dincolo de mesteacănul alb din curtea noastră din faţă. Nu eram pregătit pentru ceea ce am văzut. Luna nu mai avea o muşcătură lipsă. În schimb, mă uitam la o jumătate de Lună. („Ce mare lucru, tată?”) Putea Luna să parcurgă jumătate de fază într-o jumătate de oră? Am scormonit prin cunoştinţele ştiinţifice limitate din creierul meu şi am ajuns la o concluzie negativă. Apoi am observat că în partea întunecată a Lunii era un roşu stins, completând cercul.

„Ştiu!” am izbucnit. „Trebuie să fie eclipsă de Lună. [,,Ţi-am spus asta”, a bombănit soţia.] Pământul s-a mutat direct între Soare şi Lună şi umbra Pământului se mişcă deasupra Lunii.” Am continuat să privesc până ce partea albă a Lunii a dispărut complet, lăsând un cerc roşu şters.

Cea mai bună explicaţie a Apocalipsei 8:12 este probabil o imagine desenată din eclipsele de Soare şi Lună care erau larg cunoscute lumii antice. Soarele, Luna, Pământul şi stelele simbolizează Cuvântul lui Dumnezeu (Psalmii 19; 119:105), poporul lui Dumnezeu (Daniel 12:3) şi lucrurile cereşti (Daniel 8:10) în Vechiul Testament. Respingerea Cuvântului lui Dumnezeu şi a căilor Lui are ca rezultat întunericul spiritual. Dar aici întunericul este parţial. încă mai avem timp să ne pocăim.

Doamne, vreau să trăiesc în lumina Cuvântului Tău şi a căilor Tale! Fereşte-mă de alegeri care mă vor conduce la întuneric spiritual!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.