AL TREILEA ÎNGER A SUNAT DIN TRÂMBIŢĂ. Şl A CĂZUT DIN CER O STEA MARE, CARE ARDEA CA O FĂCLIE; A CĂZUT PESTE A TREIA PARTE DIN RÂURI Şl PESTE IZVOARELE APELOR. STEAUA SE CHEMA PELIN; Şl A TREIA PARTE DIN APE S-AU PREFĂCUT ÎN PELIN. Şl MULŢI OAMENI AU MURIT DIN PRICINA APELOR, PENTRU CĂ FUSESERĂ FĂCUTE AMARE. (Apocalipsa 8:10-11)

Limbajul acestei trâmbiţe evocă Vechiul Testament. Steaua căzătoare, de exemplu, îmi aminteşte de Lucifer, aruncat din ceruri (Isaia 14). Lucifer, care pretinde că este ca Dumnezeu, este alungat din rai ca o stea care cade din cer (Apocalipsa 8:10).

Scriptura adeseori asociază o candelă sau o făclie cu Cuvântul lui Dumnezeu (Psalmii 119:105; Proverbele 6:23). Dar aici loan se referă la o stea căzătoare, aşadar reprezintă o contrafacere a adevărului. Atunci acţiunea de cădere reprezintă declinul spiritual (Apocalipsa 2:5; Evrei 4:11). Steaua căzătoare oferă lumină asemănătoare celei generate de Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu este cea reală.

Aceste imagini sunt în concordanţă cu facerea râurilor şi a izvoarelor amare în textul nostru. Râurile şi izvoarele simbolizează hrană spirituală. Aşa cum avem nevoie de apă fizică pentru a nu pieri, avem nevoie şi de apă spirituală (Duhul Sfânt – loan 7:37-39; cf. Psalmii 1:3) ca să supravieţuiască credinţa noastră.

Când steaua căzătoare loveşte râurile şi izvoarele, totuşi ea face apa amară. Oamenii vin căutând apele hrănitoare ale Duhului şi ale adevărului şi, în schimb, sunt otrăviţi de ape care au devenit amare. în Vechiul Testament, pelinul şi amărăciunea sunt simboluri constante ale apostaziei şi idolatriei (Deuteronomul 29:17-18). Pentru că apa adevărului a fost otrăvită, ceea ce promitea viaţa devine, în schimb, sursa morţii. Apa amară nu poate susţine viaţa (Plângerile 3:15,19; Exodul 15:23).

Cei mai mulţi dintre noi ştim frustrarea care apare când cumpărăm un software pentru computer şi nu face ceea ce avem nevoie să facă. Imaginează-ţi să cumperi un program pentru computer care include un manual al unui software plin de informaţii amestecate. Spune: „Dacă vrei să îndeplineşti această sarcină, fa aşa şi aşa.” Dar când faci ceea ce manualul îţi spune, nu se întâmplă nimic sau computerul cedează.

Sper că acest lucru s-a întâmplat destul de rar în experienţa ta. Dar se întâmplă frecvent în lumea spirituală. Oamenii întâlnesc tot felul de informaţii false despre Dumnezeu şi despre viaţa spirituală. Când ei se lasă atraşi de ele, propriul lor software spiritual începe să funcţioneze greşit şi consecinţele sunt mari.

Doamne, ajută-mă să fiu mai serios cu privire la ceea ce cred. Nu vreau să am o credinţă comodă – vreau una care va supravieţui la tot ceea ce va veni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.