Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina [fiarei], toţi aceia al căror nume n-a fost scris în cartea vieţii Mielului, CARE A FOST JUNGHIAT.
(Apocalipsa 13:8)

Imaginea nu încetează niciodată să mă uimească. Mielul, atât de nevinovat şi de încredere, moare chiar pentru cei care L-au înjunghiat. El îşi dă viaţa chiar pentru cei care I-au luat viaţa. „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac” (Luca 23:34). Un scenariu similar a avut loc iarăşi recent.

În noaptea de 22 decembrie 2003, un intrus a intrat prin efracţie în casa lui Rui-mar DePaiva, un pastor din ţara insulară Palau. Jefuitorul intrase pentru furt, dar când membrii familiei s-au trezit, omul i-a omorât pe toţi, cu excepţia Melissei, în vârstă de 10 ani. După ce a abuzat-o pe Melissa vreme de 20 de ore, a eliberat-o şi ea a spus povestea poliţiei. Autorităţile l-au prins curând şi Tau trimis la închisoare. Fapta lui a îngrozit întreaga naţiune şi guvernul a ordonat ca steagurile ţării să fie coborâte peste tot. S-au ţinut funeralii de stat, organizate de către liderul insulei unde infracţiunea a avut loc.

La înmormântare, mama lui Ruimar DePaiva a luat microfonul fără să anunţe înainte. Deja vizitase închisoarea unde se afla criminalul, Justin Hirosi. Rugându-se împreună cu bărbatul care i-a ucis fiul, nora şi nepoţii, ea l-a asigurat de iertarea ei. Apoi, aflând că mama lui Justin se afla la serviciul de înmormântare, ea i-a cerut doamnei Hirosi să i se alăture la microfon. După ce a îmbrăţişat-o pe doamna Hirosi ca pe un prieten pe care nu l-a mai văzut de mult, ea a anunţat mulţimea că „ambele erau mame care îşi jeleau fiii pierduţi”.

Apoi a implorat comunitatea să îndepărteze orice perdea de vină pe care ar fi putut-o pune asupra mamei lui Justin sau a familiei lui. Ea a declarat că părinţii îşi cresc copiii şi încearcă să îi înveţe să îndrepte răul, dar la sfârşit ei fac alegeri cu propriile minţi.

Funeraliile au atins un alt nivel de şoc când liderul a anunţat că familia lui Justin, deşi dispune de mijloace modeste, a vândut multe dintre bunurile lor şi acum doreau să îi ofere Melissei 10 000 de dolari pentru educaţia ei de la colegiu. Dar cel mai măreţ moment urma să apară abia acum.

Când a fost întrebată unde ar vrea să locuiască, Melissa a răspuns: „Aş vrea să locuiesc aici, în Palau.”

Bunica ei i-a explicat că acest lucru nu era posibil.

„Ok”, a răspuns fata. „Dar mă voi întoarce într-o zi. Mă voi întoarce ca misionară.”

Doamne, ajută-mă să descopăr însemnătatea deplină a iertării Tale, astfel încât să îi pot ierta pe alţii aşa cum Tu m-ai iertat pe mine!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.