Îngerul al şaselea a sunat din trâmbiţă. Şi am auzit un glas din cele patru coarne ale altarului de aur care este înaintea lui Dumnezeu zicând îngerului al şaselea, care avea trâmbiţa: „DEZLEAGĂ PE CEI PATRU ÎNGERI CARE SUNT LEGAŢI LA RÂUL CEL MARE EUFRAT!” (Apocalipsa 9:13-14)

Lumea noastră este cunoscută ca Planeta albastră datorită rezervelor extinse de apă. Acoperă trei pătrimi din suprafaţa pământului. Din nefericire, 98% din această suprafaţă a apei este în oceane şi doar două procente reprezintă apă proaspătă accesibilă. Pentru a înrăutăţi lucrurile, 90% din rezerva de apă proaspătă este fie la poli, fie rămâne sub pământ. Aşadar, fiinţele umane au acces direct numai la o mică fracţiune de 1% din rezerva de apă a pământului.

Existenţa rezervelor de apă proaspătă este una dintre trăsăturile definitorii ale succesului unei naţiuni. Cele mai multe „naţiuni în curs de dezvoltare” ocupă regiunile aride sau semiaride ale lumii. Europa, pe de altă parte, conţine jumătate din suprafaţa de exploatare a apei din întreaga lume. Aşa că nu este nicio surpriză că acea regiune a jucat un rol dominant în afacerile recente ale lumii. Pe măsură ce populaţia pământului creşte, vor izbucni din ce în ce mai multe războaie din cauza rezervelor insuficiente de apă.

Pe pământurile Bibliei, apa proaspătă a existat întotdeauna în rezerve mici. într-un asemenea loc, apa abundentă a râului Eufrat garanta puterea şi bogăţia pentru aceia care îl controlau. În acest pasaj, râul simbolizează marea putere şi resursele opoziţiei finale în faţa lui Dumnezeu în lumea aceasta. Poporul Lui, în vremurile străvechi, trăia pe un pământ cu o sursă principală de apă proaspătă, Marea Galileei. Trebuiau, prin urmare, să se bazeze pe cer pentru a le asigura umiditatea când aveau nevoie de ea.

Paralele puternice există între cea de-a şasea trâmbiţă şi alte două scene din cartea Apocalipsa. Apocalipsa 7:1-4 are patru îngeri, o formă de reţinere şi comentariul: „Le-am auzit numărul.” Aşadar, armata puternică de 200 de milioane din Apocalipsa 9:16-17 stă în contrast cu poporul lui Dumnezeu din timpurile din urmă, cei 144 000. Prin urmare, cea de-a şasea trâmbiţă descrie adunarea armatei lui Satana de la sfârşitul timpului pentru Bătălia de la Armaghedon.

Cartea Apocalipsa conţine multe scene de război. Dar este mai puţin interesată de afacerile naţiunii decât este de progresul Evangheliei pe pământ. Războiul care contează cu adevărat pentru Dumnezeu este bătălia care se dă în minţile noastre în fiecare zi. Pe măsură ce ne apropiem de final, chiar şi cele mai mici decizii ale vieţii au consecinţe eterne.

Doamne, simt puterea bătăliei care fierbe în mine. Nu am tăria să înving puterea copleşitoare a vrăjmaşului. Ajută-mă astăzi să mă încred complet în puterea crucii pentru biruinţă!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.