Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.” (Apocalipsa 21:5)

Chiar vrei ca Dumnezeu să facă toate lucrurile noi? Nu există unele lucruri care îţi plac mai mult când sunt vechi? Nu este acea haină călduroasă cu culorile familiare şi firele deşirate de la guler mai bună decât cele de ultimă modă, cu culori care nu ţi se potrivesc prea bine şi lipsa trăsăturilor fără de care pur şi simplu nu poţi trăi? Nu are acel soţ chel cu acea zvâcnire enervantă de picior trăsături pe care nu le-ai da la schimb pentru un nou model? Orice model nou? Ai cumpărat vreodată o maşină (mai) nouă şi pur şi simplu nu te simţeai la fel de bine ca în cea veche? Uneori mai vechi e mai bun. Pe lucrurile vechi te poţi baza şi sunt practice. Ceea ce cunoşti este adeseori mai bun decât ceea ce nu cunoşti.

Nu cu mult timp în urmă, universitatea mea a reconstruit clădirea în care lucrez. A refăcut-o complet pe cea veche şi a construit o altă parte principală cu multe birouri şi săli de clasă. Dar îmi lipseşte foarte tare vechiul meu birou. În el aveam rafturi de cărţi peste tot, chiar şi în dulapul de haine. Aveam un loc unde să agăţ o haină sau o jachetă, unde să îmi ţin roba de absolvire, unde să ţin o pereche de pantofi în plus şi o umbrelă, pentru orice eventualitate.

Noul birou are un spaţiu de lucru foarte mare, pe care l-am umplut cu dezordine. Dar nu are la fel de multe sertare ca vechiul meu birou micuţ şi am pierdut urma multor hârtii drept rezultat. Noul birou are spaţiu pentru mult mai puţine cărţi şi a trebuit să iau multe dintre ele acasă. Am mai puţin spaţiu pentru dosare, aşa că şi pe acestea a trebuit să le împart între casă şi birou.

Dar nu este loc de întoarcere. Sistemul de reglare a aerului din noua clădire înseamnă că studenţii nu mai dorm în clase pentru că aerul este cald, sufocant şi stătut (trebuie să vină cu alte scuze acum). Tehnologia noii clădiri ne permite să explorăm opţiuni de predare care au îmbunătăţit cu mult învăţarea. Configuraţia clădirii a făcut minuni pentru comunitatea de la seminar, îmbunătăţind calitatea relaţiilor printre studenţi şi profesori. Şi setul de birouri în care lucrez, în ciuda ineficienţelor lor, este ca o mică bucată de casă departe de casă.

Şi găsesc alinare în cunoştinţa faptului că pe noul pământ „voi cunoaşte deplin, după cum eu însumi voi fi cunoscut pe deplin” (1 Corinteni 13:12). Când Dumnezeu face toate lucrurile noi, tot îi vom recunoaşte pe cei pe care îi iubim. Ceea ce ne înconjoară se va potrivi perfect nevoilor noastre. În cer, noul va fi în mod constant reînnoit şi ceea ce ne este familiar va fi păstrat. Doar defectele vor dispărea. Bucuria noastră va fi deplină. Şi nu-mi vor lipsi firele destrămate.

Doamne, de-abia aştept să văd noua lume în care nu vom avea regrete!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.