Eu MUSTRU Şl PEDEPSESC

Eu MUSTRU Şl PEDEPSESC pe toţi aceia pe care-i iubesc.
Fii plin de râvnă dar şi pocăieşte-te!(Apocalipsa 3:19)

Trăim într-o lume în care consilierea şi psihologia ne-au învăţat pe toţi să fim blânzi cu ceilalţi oameni, recunoscând suferinţele noastre comune. Drept rezultat, vedem comportamentul greşit al oamenilor mai degrabă ca pe o boală decât ca pe un păcat. Şi este cu siguranţă adevărat faptul că fiecare dintre noi este victimă într-o oarecare măsură. Dar consecinţele spirituale ale acestei abordări pot fi lipsa de dorinţă de a asculta mustrări, chiar şi când vin din gura lui Isus însuşi. Câţiva doar vor să audă un Dumnezeu care ne vorbeşte dur. Dar adevărul este că Isus îi confruntă pe cei pe care îi iubeşte şi adeseori o face cu multă putere. Confruntarea autentică ne poate salva de multe suferinţe. Dă-mi voie să ilustrez.
Dispozitivele de plumb ale armatei germane ajung până în vârful dealului. Sub ele se află râul Rin. Chiar şi la această distanţă, prezenţa germană violează Tratatul de la Versailles din 1918. Ieşind din turela tancului de plumb, comandantul ordonă coloanei să se oprească şi scrutează împrejurimile. Amplasamentul francez de artilerie de pe ţărmul opus rămâne în continuare liniştit.
Coloana înaintează încet, căutând să asculte primele sunete ale artileriei care ar veni. Tancurile îşi croiesc drum în jos, spre ţărm, şi se aşază în poziţie de luptă fără ca vreun incident să aibă loc. Nedorind să înceapă un război, francezii nu fac nimic. Doar ani mai târziu, după sfârşitul războiului, Aliaţii vor descoperi ordinele secrete ale lui Hitler ca trupele să ocupe Valea Rinului în acea dimineaţă de martie din 1936. El le-a spus că la primul semn al Rezistenţei franceze ar trebui să se retragă repede.
Nu vom şti niciodată sigur, dar poate omenirea ar fi putut evita al Doilea Război Mondial dacă francezii ar fi opus rezistenţă în ziua aceea. Dacă reputaţia lui Hitler ar fi avut de suferit, probabil că soldaţii nu ar mai fi cooperat atât de mult cu el şi milioane de vieţi ar fi putut fi salvate.
Liderii Aliaţi s-au temut de un conflict armat, dar nu au reuşit să îl evite. Şi lipsa lor de acţiune a înrăutăţit situaţia. Nici poporul german, nici liderii forţelor lor armate nu erau pregătiţi de război la momentul acela. Rezistenţa l-ar fi forţat pe Hitler să se retragă. Prestigiul pe care l-a câştigat – influenţa atât asupra poporului german, cât şi asupra personalului militar general – şi cunoaşterea faptului că Aliaţii se temeau prea mult ca să îl înfrunte i-au dat lui Hitler oportunitatea de a-şi mări forţele armate şi de a face câteva cuceriri prin pură intimidare. Când războiul a venit, forţele lui Hitler erau mult mai puternice şi el era capabil să înceapă ostilităţile oricând alegea. Amânarea confruntării doar a făcut conflictul mai grav.
Doamne, Îţi mulţumesc pentru multele ocazii când M-ai confruntat prin Cuvântul Tău şi prin alţi oameni! Aleg să fiu mai receptiv în viitor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *