Ea [fiara din pământ] lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi FĂCEA CA PĂMÂNTUL Şl LOCUITORII LUI SĂ SE ÎNCHINE FIAREI DINTÂI, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
(Apocalipsa 13:12)

Un contrast puternic pare să umple viaţa. Jackie a descoperit că se identifica cu un articol de ziar despre un masacru recent din Burundi. Se pare că unii rebeli hutu atacaseră o tabără de refugiaţi a Naţiunilor Unite cu macete şi arme automate. Ei au împuşcat şi au înjunghiat mortal aproximativ 180 de bărbaţi, femei şi copii. „Rămăşiţele lor carbonizate rămăseseră lângă ustensilele de gătit şi lângă ruinele care ard mocnit ale fostelor lor case… Atacul… semăna cu uciderile din genocidul din 1994 din ţara vecină cu Burundi, Rwanda.”

Deşi articolul era destul de scurt, Jackie s-a simţit constrânsă să se pună în poveste. Ce ar fi gândit ea dacă ar fi fost o supravieţuitoare a acestui atac? De ce mi se întâmplă asta? Cum pot trăi fără familia mea? La cine mă pot duce?

Într-un contrast izbitor, pe aceeaşi pagină erau reclame care strigau: „Telefoane de ultimă generaţie. Cumperi unul şi îl primeşti pe al doilea gratis.” „Mail video… Gratis timp de 60 de zile!… Amuzant şi uşor de folosit!” „Dă lovitura în modă! Lichidarea de stoc pe timp de vară explodează! Reduceri de până la 75%’.’

Jackie se lupta să găsească vreo legătură între masacrul din Burundi şi nevoia de mail video. Erau supravieţuitorii masacrului preocupaţi de obţinerea unui telefon performant? Ar fi entuziasmaţi de faptul că hainele după ultima modă erau acum reduse cu 75%?

În ultimele zile, poporul lui Dumnezeu va fi prins între două lumi aflate într-un mare contrast. Fiarele din Apocalipsa 13 contrafac lucrarea lui Isus şi a Duhului Sfânt. Ca şi Duhul Sfânt, fiara care se ridică din pământ preamăreşte contrafacerea lui Isus, şi nu pe sine însăşi. Aceste două personaje, împreună cu balaurul din capitolul 12, fac o lucrare de amăgire în criza finală a istoriei pământului.

Fiara care se ridică din pământ are şi două coarne „ca ale unui miel”. În cartea Apocalipsa, adevăratul Miel a fost dispus să fie sacrificat pentru a răscumpăra rasa umană (Apocalipsa 5:6,9,12). Mielul nu forţează fiinţele umane să îl iubească. Acest sacrificiu de sine nu a fost pentru avantajul personal, ci în favoarea celorlalţi.

Prin contrast, fiarele din Apocalipsa 13 îşi impun voinţa asupra locuitorilor pământului. Prin boicot economic (v. 16,17) şi ameninţarea morţii (v. 15), fiara care se ridică din pământ forţează fiinţele umane să se supună autorităţii ei şi să se închine fiarei care iese din mare. Caracterul fiarelor va fi în puternic contrast cu cel al lui Isus.

Doamne, fă-mâ să văd clar contrastul dintre „fiarele” îngăduinţei de sine şi spiritul de sacrificiu de sine al lui Isus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.