Lăcustele acelea semănau cu nişte cai pregătiţi de luptă. Pe capete aveau un fel de cununi, care păreau de aur. Feţele lor semănau cu nişte feţe de oameni. Aveau părul ca părul de femeie şi dinţii lor erau ca dinţii de lei. Aveau nişte platoşe ca nişte platoşe de fier şi vuietul pe care-l făceau aripile lor era ca vuietul unor care trase de mulţi cai care se aruncă la luptă. (Apocalipsa 9:7-9)

Studiul atent nu a dezgropat nicio ţintă clară şi niciun scop teologic în acest pasa).

Este ca şi când loan a suprapus o imagine peste o alta cu simplul scop de a intensifica teroarea imaginii de ansamblu. Şi atunci care este semnificaţia acestei imagini terifiante? Ce rol pot juca dezastrele în umblarea noastră zilnică cu El?

Dacă nu fac nimic altceva, dezastrele ne întorc gândurile la Dumnezeu şi la Cuvântul Său. Creatorul ne-a făcut fiinţe umane. Biblia, prin urmare, este ca un manual de software. Ne spune de unde venim şi cum funcţionăm cel mai bine. Cel mai bun manual al unui software, desigur, vine din mintea celui care a creat acel software. De aceea Biblia este atât de importantă pentru noi. Cel care ne-a creat ştie cum suntem şi cum ar trebui să trăim.

Păcatul este ca o „defecţiune” în software-ul minţilor şi al trupurilor noastre. Când sistemul de operare al computerului tău are o defecţiune, suni la Microsoft şi spui: „Uitaţi, am probleme cu Windows-ul.” Nu ar fi încurajator să auzi următoarele: „Îmi pare rău să aud asta. Sunt Bill Gates. Cu ce te pot ajuta?” În calitate de conducător al Microsoftului şi unul dintre inventatorii sistemelor de operare a computerelor, el ar fi în măsură să se asigure că problema ta va fi rezolvată!

Acum, lucrul acesta este puţin probabil să se întâmple. Bill Gates este prea ocupat să răspundă la o linie de ajutor pentru computere. Dar analogia pe care am oferit-o ne poate ajuta să înţelegem valoarea Scripturii. Ca şi în cazul software-ului, mulţi au participat la crearea Bibliei, dar Dumnezeu a fost personal implicat în fiecare parte. Când studiem Biblia şi ne rugăm, intrăm în legătură directă cu Proiectantul.

Judecăţile divine acţionează pentru a capta atenţia. Ele nu sunt răzbunătoare, ci mai degrabă apeluri de trezire pentru a ne reface sofiware-ul aşa cum Dumnezeu a intenţionat iniţial. Decizia cu privire la cum ne raportăm la Isus şi la „manualul” Lui de software este cea mai importantă decizie cu care ne vom confrunta vreodată. Creaţi de Dumnezeu, funcţionăm cel mai bine în relaţie cu El. Cel mai rău posibil dezastru, prin urmare, ar fi să îi întoarcem spatele lui Dumnezeu şi să încercăm să facem lucrurile în modul nostru. Trâmbiţele au mai puţină legătură cu dezastrele decât cu întoarcerea inimilor noastre de la cel mai rău dezastru.

Doamne, îţi mulţumesc pentru prezenţa Ta când studiem imaginile intrigante ale celor şapte trâmbiţe! Mă rog să înţeleg clar consecinţele îndepărtării de scopul Tău pentru viaţa mea. Şi aleg să acord atenţie reînnoită „manualului” divin de software.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.