Îngerul dintâi a sunat din trâmbiţă. Şi a venit GRINDINĂ Şl FOC AMESTECAT CU SÂNGE, CARE AU FOST ARUNCATE PE PĂMÂNT: Şl A TREIA PARTE A PĂMÂNTULUI A FOST ARS, şi a treia parte din copaci au fost arşi, şi toată iarba verde a fost arsă. (Apocalipsa 8:7)

Dacă vreun război nuclear izbucneşte vreodată, iată o sugestie unde să găseşti adăpost. În nordul Parcului Naţional Yellowstone, într-un loc numit Paradise Valley, vei găsi un număr remarcabil de locuri pentru a te ascunde sub pământ. În decorul splendid din Paradise Valley, cineva ar putea să nu observe indiciile: echipament de ventilare, uşi sub formă de boltă în crestele dealurilor, un turn de pază care ar putea fi folosit şi ca un loc pentru fixarea mitralierei. Unul dintre adăposturi este numit Chivotul lui Marcu, un fel de motel localizat la 6 m sub pământ. Când cineva l-a întrebat pe constructor: „De ce nu trăieşti acolo jos?” el a răspuns: „Eşti nebun? Singurul motiv pentru care aş coborî acolo ar fi pentru că sunt nevoit.”

Primii 27 m parcurşi te duc către intrarea în Chivotul lui Marcu. Este ticsit de piese de schimb care pot fi folositoare în cazul unui dezastru pe termen lung. Apoi treci printr-o cameră de decontaminare şi o cameră a motoarelor cu o mare cantitate de combustibil înmagazinat. Adăpostul principal este de aproape 8 m lăţime şi 40 m lungime. Are 3 etaje şi 40 de dormitoare! Sunt mobilate separat de către familii care plănuiesc să locuiască acolo într-o zi, dacă lucrurile devin cu adevărat îngrozitoare la suprafaţă. Locul are chiar şi un adăpost alăturat pentru animale. Mâncare deshidratată, linte, fasole şi fulgi de ovăz umplu coridoarele lungi. Adăpostul are şi o clinică bine aprovizionată şi o mare bucătărie comună. „Hrăneşti cu uşurinţă 150 de persoane”, spune constructorul.

Dar de ce ar vrea 150 de oameni să locuiască sub pământ pentru un an? A început în anii 1980, cu previziunile unui război nuclear ale unui grup religios controversat – Biserica Universală şi Triumfătoare. Mania adăposturilor s-a împrăştiat printre vecinii bisericii. Zona are acum aproximativ 30 de adăposturi ale comunităţii.

Astăzi, aceiaşi oameni vorbesc mai puţin despre ameninţarea nucleară şi mai mult despre catastrofele naturale care implică vânt extrem, ca atunci când pământul se mişcă de pe axă.

Un mare procentaj dintre aceşti oameni sunt creştini conservatori care văd în trâmbiţe dezastre naturale care vor afecta oamenii. Dar ei înţeleg greşit textul. Potrivit Apocalipsei, trâmbiţele sunt judecăţile lui Dumnezeu care cad asupra celor necredincioşi (Apocalipsa 8:3-5; 9:4). Aşa că cea mai bună siguranţă împotriva judecăţilor lui Dumnezeu nu este un adăpost în Montana, ci, mai degrabă, ascultare faţă de Evanghelia lui Isus Hristos.

Doamne, de câte ori lumea mea „se va prăbuşi”, ajută-mă să mă încred în Tine!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.