Rahela a zis: „Am luptat cu Dumnezeu împotriva surorii mele şi am biruit.”

De aceea i-a pus numele Neftali (Luptele lui Dumnezeu). (Geneza 30:8)

Neftali este strigătul de biruinţă al unui suflet nemulţumit cu propria condiţie dată de tradiţiile locului şi timpului. A nu avea copii, în concepţia majorităţii, însemna că eşti blestemat de Dumnezeu şi nu poţi face nimic pentru a schimba ceva. Naşterea lui Neftali îi confirmă Rahelei că Cel care a auzit strigătul sufletului ei odată cu naşterea primului copil de către Bilha (Geneza 30:6) este acelaşi Dum­nezeu care îi oferă încă un semn că merită să lupţi pentru schimbarea propriei condiţii.

Neftali (Luptele lui Dumnezeu) este o dovadă că, indiferent cât de împovărate sau deznădăjduite pot fi sufletele noastre astăzi, dacă alegem să luptăm pentru depăşirea oricărei piedici, Dumnezeu ne asigură că putem izbuti.

Isus a ales să-Şi înceapă lucrarea Sa ca Mesia în ţinutul lui Zabulon şi Neftali (Matei 4:13-17), lucrând pentru un popor care zăcea în întuneric (Isaia 9:1,2; 42:6), un popor care avea nevoie disperată să creadă că şi pentru el există posibilitatea mântuirii.

În Galileea neamurilor a ales Isus să le arate ucenicilor şi nouă că, indiferent cât de departe eşti de El, te va căuta şi te va asigura că ai preţ şi te iubeşte (Isaia 41:4; Ieremia 31:3). În fiecare zi, pe când era încă întuneric, Isus primea asigurarea biruinţei din partea Tatălui, în lupta zilnică de salvare a sufletelor de sub puterea vrăjmaşului lui Dumnezeu. El a purtat luptele lui Dumnezeu (Neftali) şi a obţinut biruinţa.

Pentru că a renunţat să poarte luptele lui Dumnezeu, Neftali a fost prima semin­ţie dusă în robie de către asirieni. Acolo şi-au adus aminte cine sunt şi au reînceput să ducă luptele lui Dumnezeu.

Te simţi copleşit de binecuvântări, deşi nu le meriţi? Te simţi şi tu sătul de bunăvoinţă (Deuteronomul 33:2)? Nu uita că poţi fi şi tu astăzi Neftali (luptător) pentru Dumnezeu.

Doamne, ajută-mă astăzi să fiu un Neftali sătul de bunăvoinţă, copleşit de binecu­vântări şi stăpân pe mine însumi prin Duhul Sfânt!

Stelian Raicu, pastor, Conferinţa Oltenia

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.