Şi a făcut [fiara care iese din pământ] ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte şi NIMENI SĂ NU POATĂ CUMPĂRA SAU VINDE FĂRĂ SĂ AIBĂ SEMNUL ACESTA, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
(Apocalipsa 13:16-17)

Va veni timpul când o alianţă mondială de religii şi ţări va căuta să îşi impună voinţa adevăraţilor credincioşi. La acel moment nu le va permite celor care vor refuza să se supună sistemului să cumpere şi să vândă. Dar cum ar fi dacă acest text ne-ar oferi un indiciu despre cum ar trebui să alegem să trăim în fiecare zi? Dacă faptul că noi cumpărăm şi vindem oferă o aprobare tacită unui sistem care constrânge şi răneşte oamenii? Sunt momente când a alege să cumperi sau să vinzi este ca şi când ai alege să oferi supunere semnului fiarei? Să luăm în considerare următoarele.

Bătăile sunt o rutină. Supraveghetorii permit doar două pauze de mers la baie într-o zi de muncă de 14 ore şi caută fiecare orificiu al corpului înainte şi după muncă. A fi însărcinată este motiv pentru a fi concediată. De aceea Isabel a găsit de mai multe ori fetuşi morţi pe podeaua din baie, pentru că femeile căutau disperate să îşi menţină slujbele în acest atelier unde sunt înjosite şi chinuite. Blugii pe care ea şi colegele ei îi fac se vând la un preţ mai mare de 30 de dolari în magazine cunoscute de haine. Femeile, totuşi, erau plătite cu 20 de cenţi pe pereche.

Acesta nu este un caz izolat. Într-un colţ al Africii cu multe conflicte, copiii de doar trei ani sunt coborâţi în miezul întunecat al minelor de diamant pentru a aduna pietrele preţioase. Numite diamante de război, pietrele vin din zone controlate de facţiuni opuse guvernului. Ele vând diamantele pentru a finanţa insurecţiile militare.

Deşi pietrele pe care ei le găsesc valorează mii de dolari, vieţile acestor copii sunt dispensabile. Aerul rarefiat şi apa poluată îi îmbolnăvesc şi soldaţii rebeli adeseori mutilează, abuzează sau ucid tinerii muncitori. Copiii care nu lucrează primesc bătăi severe sau sunt schilodiţi. Asemenea copii îşi dau vieţile lor scurte ca să ofere lumii simbolul eternităţii.

În calitate de copii ai lui Dumnezeu, trebuie să fim conştienţi de modul în care alegerile noastre cu privire la stilul de viaţă îi afectează pe alţii, în mod special pe cei care nu pot vorbi pentru ei înşişi. Dumnezeu ne cheamă să îi apărăm pe cei lipsiţi de apărare. Uneori noi obţinem un profit prin privarea altora. Iubirea de lucruri, care este mai puternică decât cea faţă de oameni, nu este plăcută în ochii lui Dumnezeu. Poate a venit timpul să ne punem nişte întrebări serioase cu privire la vânzare şi cumpărare.

Doamne, nu pot rezolva toate problemele lumii, dar pot face o diferenţă! Deschide-mi inima pentru a face o diferenţă reală astăzi, câte o alegere pe rând!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.