Cuş a născut şi pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pământ. El a fost un viteaz vânător înaintea Domnului; iată de ce se zice: „Ca Nimrod, viteaz vânător înaintea Domnului.” El a domnit la început peste Babel, Erec, Acad şi Calne, în ţara Şinear. (Geneza 10:8-10)

Nimrod este părintele pământesc al revoluţiei mondiale, modelul urmat (nu şi recunoscut) de Marx, Engels, Mao şi mulţi alţii. A fost primul om care şi-a organizat semenii într-o formă socială ce a servit drept model în întreaga istorie. El a fost primul care a realizat că unitatea înseamnă putere, iar organizarea, eficienţă.

Nimrod a înţeles foarte devreme importanţa a trei elemente – motivaţia, unitatea şi organizarea (Geneza 11:1-4). De fapt, aceste elemente i-au fost inspirate de Sata­na, care a înţeles primul că succesul oricărui plan depinde de aceste elemente. El a văzut că universul Creatorului are la bază aceste elemente şi a mai înţeles că, şi dacă le aplici în sens invers celui ceresc, succesul vine ca urmare a construirii pe exact aceeaşi structură. Probabil că Nimrod a înţeles că o imoralitate totală aduce haosul prea devreme, ori haosul, ca să fie eficient, trebuie să fie organizat (vezi „soluţia fi­nală” nazistă, „revoluţia culturală” a lui Mao, gulagul sovietic etc.).

Motivaţia lui Dumnezeu este dragostea (Ioan 3:16), iar atunci când există dra­goste în sens reciproc, unitatea şi organizarea vin de la sine. Dragostea altruistă adu­ce cu sine un bagaj generos: respectul, răbdarea, umilinţa, pacea, bucuria, bunătatea etc. Iar acest bagaj, pentru a forma o atmosferă cerească autentică, are nevoie de o cheie – reciprocitatea (vezi Ioan 3:16 – Ioan 21:15-17).

În 1 Petru 5:8 se vede că motivaţia lui Satana este haosul. în aceste condiţii, uni­tatea şi organizarea se fac prin forţă şi frică şi, din acest motiv, Nimrod era „viteaz vânător înaintea (împotriva) Domnului”. El este prototipul celui care foloseşte struc­tura cerului pentru a lupta împotriva lui.

Azi, în biserică se foloseşte exact aceeaşi structură. Şi pentru Dumnezeu, şi îm­potriva Lui. Toţi cei care luptă împotriva lui Dumnezeu sunt convinşi că numai ei înţeleg, reprezintă şi întruchipează binele suprem, care trebuie impus celorlalţi neştiutori. Înainte să închizi ochii pentru rugăciune, să nu uiţi dragostea sacrificială a Mântuitorului, oferindu-ne, în cheia reciprocităţii, libertatea de a alege. Închide ochii şi decide astăzi dacă-ţi vei da dragostea ta lui Hristos şi aproapelui sau ţi-o vei dărui ţie personal, într-o manieră structurat organizată.

Grigore Ciprian Muşuroi, pastor, Conferinţa Muntenia

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.