Ceilalţi oameni care n-au fost ucişi de aceste urgii NU S-AU POCĂIT de faptele mâinilor lor, ca să nu se închine dracilor şi idolilor de aur, de argint, de aramă, de piatră şi de lemn, care nu pot nici să vadă, nici să audă, nici să umble. Şi NU S-AU POCĂIT de uciderile lor, nici de vrăjitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtişagurile lor. (Apocalipsa 9:20-21)

Acesta este un pasaj cu adevărat incredibil. Oamenii de aici au suferit necazuri cumplite. Prădători de ordinul sutelor de milioane i-au atacat (Apoc. 9:16). Focul, fumul, sulful şi caii apocaliptici, cu cozi ca nişte şerpi care muşcă, i-au atacat. O treime din rasa umană a pierit din cauza a tot felul de necazuri. Te-ai aştepta ca restul omenirii să fie mult mai traumatizată de aceste evenimente decât erau new-yorkezii la 11 septembrie 2001. Totuşi ei refuză să se pocăiască. Incredibil!

Într-o zi, capelanul a primit o cerere să îl viziteze pe George (nu este numele lui real) la Secţia de terapie intensivă. El a aflat că George avea 47 de ani, dar când capelanul a intrat în cameră, a crezut că greşise locul. Pacientul arăta mai în vârstă de 60 de ani, totuşi tabelele arătau că se afla în locul potrivit şi bărbatul a răspuns la numele scris pe tabel.

George era sub un cearşaf şi vorbea de parcă îngheţa şi se afla pe moarte. Tremurând disperat, el a vorbit aşa cum ar vorbi un om care se îneacă.

„Îmi voi (gâfâit, gâfâit, gâfâit)… pune viaţa în rânduială. Vreau (gâfâit, gâfâit, gâfâit) să îmi pun viaţa în rânduială… Vreau să mă schimb.”

Dumnezeu poate lucra atât de uşor cu oameni ca George. Omul şi-a cunoscut nevoia de Dumnezeu. Era în a cincea zi de detoxifiere de alcool. Trupul lui se obişnuise să fie „murat” în alcool. Trupul, mintea şi sufletul, toate se opuneau procesului de detoxifiere cu toate puterile. George simţea că nu va supravieţui când se cutremura de durere. Oameni ca el în mod clar au auzit chemarea lui Dumnezeu de a se pocăi şi a stabili o nouă direcţie pentru vieţile lor.

Lucrul incredibil la textul nostru este că descrie un moment din istoria pământului când cea mai mare parte din rasa umană se află exact unde se afla George şi încă refuză să se pocăiască. Este posibil ca cineva să ignore chemarea lui Dumnezeu şi să facă lucrul acela din nou şi din nou, până când va ajunge în acel loc unde chiar şi atingerea limitei de jos nu va mai fi de ajuns pentru ca Dumnezeu să ajungă la noi. Mai degrabă i-aş acorda atenţie în vremurile bune.

Doamne, îţi mulţumesc pentru multele moduri în care mă chemi la Tine în fiecare zi! Mi-am fixat inima să Te asculte şi să se pocăiască astăzi. învaţă-mă ce trebuie să fac!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.