I-AU STRÂNS ÎN LOCUL care pe evreieşte se cheamă (H)ARMAGHEDON.(Apocalipsa 16:16)

Capitole precum Matei 24, 2 Tesaloniceni 2 şi Apocalipsa 13 vorbesc despre o mare amăgire la sfârşitul timpului. Conform Apocalipsa 16:16, locul unde se va întâmpla este Har-Maghedon, muntele Carmel. La evenimentul iniţial de pe muntele Carmel, Ilie i-a prins pe profeţii lui Baal. Era o luptă în care două părţi voiau să demonstreze cine este Dumnezeu – Baal sau Yahweh. După ce profeţii lui Baal au dat greş (şi au fost puternic batjocoriţi de Ilie), Yahweh răspunde rugăciunii simple a lui Ilie şi trimite foc din cer pentru a confirma că El este singurul Dumnezeu adevărat.
Dar versiunea de la sfârşitul timpului a confruntării de la Carmel are o problemă. Focul din cer cade pe altarul greşit! În loc să confirme identitatea adevăratului Dumnezeu, dovada simţurilor va insinua că trinitatea contrafăcută este cea reală. Va fi un şoc devastator pentru rasa umană.
Imaginează-ţi următorul scenariu, unul pe care mulţi îl cred astăzi. Te trezeşti dintr-un somn agitat şi priveşti cu atenţie prin perdeaua din sufragerie în curte. Un Corvette jet-black 2007 a depăşit bordura de-a lungul străzii, a derapat pe peluză şi a distrus cea mai mare parte a petuniilor lui Charlie înainte de a se fixa într-un zid de susţinere. Homer este afară inspectând accidentul şi stricăciunile din zidul de susţinere. Dar nu a putut găsi niciun semn al lui Charlie sau al unui alt deţinător al Corvetteului, care este atât de rău avariat că nimeni nu ar fi putut ieşi viu.
Se dovedeşte că asta este doar una dintre cele câteva întâmplări nefericite din blocul tău. Când vecinii se adună în jurul rămăşiţelor, observi că nimeni dintre cei născuţi din nou nu se află acolo. Charlie a vorbit mult despre „răpire”, când toţi creştinii născuţi din nou se vor evapora, lăsând în urmă haos. Îţi aminteşti că ţi-a spus să urmăreşti un anume evanghelist de la TV, dar nu ai facut-o niciodată.
Acum este o poveste diferită. Porneşti antena prin satelit şi dai pe Reţeaua de canale creştine. Haosul umple ecranul, oameni învârtindu-se înainte şi înapoi. În cele din urmă, unul dintre ei vine la pupitru pentru a te anunţa cu o voce tremurătoare că răpirea a sosit. Unul dintre evangheliştii de la televizor s-a evaporat în mijlocul predicii. Avioane s-au prăbuşit în mijlocul zborului, din care lipseau pilotul şi/sau copilotul. Întreaga lume a ajuns la un punct mort!
Ţi-ar capta atenţia un eveniment ca acesta? Ţi-ai dori să fi petrecut un pic mai mult timp studiindu-ţi Biblia şi mai puţin vizionând telenovele şi ultimele concursuri televizate? Şi acest scenariu este probabil cumpătat în comparaţie cu orice se va întâmpla în realitate. Oricum va fi, experienţa de la sfârşitul timpului de pe muntele Carmel va dezorienta oamenii. Îi va amăgi pe mulţi.
Doamne, ajută-mă să mă încred în Cuvântul Tău, şi nu în sentimentele mele! Vreau să fiu pregătit pentru orice ar veni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.