OAMENII CARE N-AVEAU PE FRUNTE PECETEA LUI DUMNEZEU

Li s-a zis să nu VATĂME iarba pământului, nici vreo verdeaţă, nici vreun copac, ci NUMAI PE OAMENII CARE N-AVEAU PE FRUNTE PECETEA LUI DUMNEZEU. (Apocalipsa 9:4)

Era anul 1944. Europa Continentală se zbătea sub dominaţia puterii Axei, care controla totul, de la ţărmurile Franţei la câmpiile Rusiei Apusene. Aliaţii, în principal Statele Unite şi Marea Britanie, construiau o mare forţă de invazie, umplând părţile sudice ale Angliei cu bărbaţi şi echipament. Sute de corăbii şi nave de desant erau pregătite în timp ce un număr şi mai mare de aeronave intrau în acţiune.

Pe ţărmurile Franţei, Belgiei şi ale Olandei, Armata germană îşi aduna forţele pentru atacul inevitabil, nefiind sigură de unde va fi atacată. Săptămâni şi luni de bombardamente pe toată coasta au precedat invazia. Apoi în a şasea zi a lui iunie, cunoscută peste tot ca ziua Z, lovitura s-a întâmplat.

Unul dintre oraşele-cheie franceze de pe traiectoria forţelor Aliaţilor era Caen. Muzeul de război al oraşului spune grafic povestea invaziei şi impactul acesteia. Bombardierele americane şi britanice au lansat mii de tone de bombe în oraş şi în jurul acestuia. Când Aliaţii au intrat în cele din urmă în Caen, bombardamentul a distrus aproape fiecare clădire.

Erau totuşi câteva excepţii notabile. Bisericile din Caen, construite în perioada Evului Mediu, au supravieţuit. Fotografiile din vremea războiului atestă faptul că turlele vechi încă mai stăteau în picioare printre mormanele de moloz. Aparent, construcţia atentă a acestor biserici vechi era atât de solidă, încât populaţia din Caen le-ar fi folosit ca adăposturi antiaeriene în groaznicele nopţi de bombardament.

Ceea ce este remarcabil la Apocalipsa 9:4 este că lăcustele/scorpionii par capabi-le/capabili să discearnă între adevăraţii urmaşi ai lui Isus şi aceia care doar declară credinţa. Pecetea reprezintă prezenţa vie a lui Dumnezeu în poporul Lui (Efeseni 4:30; 2 Timotei 2:19).

Atacurile lui Satana vor deveni din ce în ce mai pronunţate în perioada dinainte ca Isus să vină. Vestea bună este că aceia care au un caracter construit solid pe temelia lui Isus Hristos nu vor fi vătămaţi. în puterea noastră umană, nu am avea nicio şansă împotriva lui Satana, dar aceia care au o relaţie vie cu Isus sunt feriţi de cele mai rele dintre instrumentele celui rău.

Construim temelii spirituale prin timpul petrecut în fiecare zi cu Domnul, în studiul Cuvântului Lui şi în rugăciune şi în slujirea celorlalţi. Nu este niciun mod mai important de a ne folosi timpul pe măsură ce ne apropiem de ultimele zile ale istoriei pământului.

Tu eşti marele Constructor, Doamne. întăreşte-mi astăzi temeliile spirituale pentru încercările care vor veni!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *