Apoi [îngerul] mi-a zis: „Scrie: FERICE DE CEI CHEMAŢI LA OSPĂŢUL NUNŢII MIELULUI!” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”(Apocalipsa 19:9)

Cercetătorii cărţii Apocalipsa adeseori dezbat dacă mireasa Mielului este Noul Ierusalim însuşi (Apocalipsa 21:9-11) sau poporul lui Dumnezeu. Pasajul de astăzi nu menţionează cetatea aici, ci se referă la sfinţi. Rochia de nuntă pe care o poartă mireasa sunt „faptele neprihănite ale sfinţilor”. Astfel, poporul lui Dumnezeu trebuie să aibă legătură cu mireasa. O cetate fără locuitori nu prea e cetate, aşa că adevăratul răspuns cu privire la întrebarea dacă mireasa este cetatea sau poporul trebuie să fie da.
Astăzi descoperim un interes crescut faţă de dieta vegetariană. Şi implică mai mult decât chestiunea sănătăţii. Pentru mulţi, renunţarea la carne este o chestiune de dreptate (un alt cuvânt pentru neprihănit). Dacă aşa stau lucrurile, cei care se gândesc să se căsătorească cu Mielul ar trebui să se îngrijoreze cu privire la asta.
În funcţie de ceea ce mănâncă, terenul necesar pentru a susţine două persoane care consumă carne poate hrăni 20-60 vegetarieni. Înseamnă că, dacă numai americanii şi-ar reduce consumul de carne cu 10%, ar rezulta 12 milioane de tone de cereale pentru consumul uman. Dacă distribuţia nu ar fi o problemă, ar fi suficient pentru a hrăni 60 de milioane de persoane în fiecare an, care altfel mor de foame.
O dietă bazată pe plante, de asemenea, este benefică pentru pământ. Un cercetător argumentează că producţia de animale foloseşte mai mult de o treime din toată materia primă şi combustibilii fosili folosiţi în Statele Unite. Combustibilul necesar pentru a produce o singură turtiţă de hamburger ar putea fi folosit pentru a oferi putere maşinii medii pentru 20 de mile.
Deşi consumul de apă a devenit o problemă majoră în era poluării şi a conservării, puţini consumatori americani realizează că doar producţia de bovine foloseşte mai multă apă decât este nevoie pentru toată cultura de fructe şi legume din ţară. Un autor estimează că ai economisi mai multă apă dacă nu ai mânca o livră de vită californiană decât dacă nu te-ai spăla un an.
Tot ceea ce facem îi afectează pe alţii. Prin alegerile noastre cu privire la mâncare şi îmbrăcăminte, la maşinile pe care le conducem şi vacanţele în care mergem, îi afectăm pe alţii, fie în bine, fie în rău. Trebuie să ne evaluăm toate acţiunile în lumina a ceea ce ar face Isus. Faptele neprihănite ale sfinţilor includ a lua doar ceea ce avem nevoie, a oferi cât de mult putem şi a trăi onest şi simplu. Ca unii care aşteaptăm chemarea la ospăţul nunţii Mielului, vom căuta să ne aranjăm vieţile în lumina neprihănirii lui Hristos. Asta include şi să fim atenţi la ceea ce mâncăm.
Doamne, aud chemarea la evlavie practică în fiecare aspect al vieţii mele. Sunt deschis la o umblare mai profundă şi mai neprihănită cu Tine astăzi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.