Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea.
Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.
– Ioan 14:27

M-a necăjit multă vreme o măsea de minte pe care medicul a fost nevoit să o plombeze în mai multe rânduri. În final, după aproape patru ani de oblojire, mi-a căzut o parte din molar. Dar tot nu eram convinsă că trebuia să-l scot. Credeam cu tărie că extracţia nu era singura soluţie. M-am rugat insistent la Dumnezeu să-mi descopere ce altă opţiune exista. La momentul când am ajuns în ultimul trimestru de sarcină cu cel de-al doilea copil al nostru, durerea de măsea nu mai ceda cu nimic. Am luat decizia de a merge la dentist după naşterea copilului.
Dar, după ce am născut, tot nu m-a lăsat inima s-o scot. Am implorat-o pe o doamnă stomatolog s-o plombeze, deşi îmi era clar că nu aceasta era soluţia. Ea mi-a respectat dorinţa. Plomba însă apăsa pe nerv şi îmi producea o durere şi mai mare. M-am întors şi am implorat-o să-mi facă extracţia, dar dânsa mi-a spus că nu avea competenţa necesară. Am mers la mai mulţi medici, iar ei mi-au explicat că măseaua mea de minte era mai „specială” şi că se impunea extracţia chirurgicală – care presupunea tăierea maxilarului, pentru că rădăcinile măselei crescuseră în lateral.
Specialistul a enumerat câteva dintre efectele secundare posibile. Puteam să rămân cu o amorţeală timp de şase luni. Injecţia pentru calmarea durerii putea afecta alăptatul. De frică, am început să plâng.
– Nu cred că sunt pregătită, am insistat eu.
Doctorul a fost de acord. Am plecat acasă cu o măsea de minte infectată şi cu o programare ulterioară pentru extragerea ei.
M-am rugat din nou pentru o minune, dar de data aceasta L-am rugat pe Dumnezeu pentru pacea şi prezenţa Sa, dacă era într-adevăr necesar să mă supun intervenţiei chirurgicale.
În ziua operaţiei, familia mea şi prietenii s-au rugat pentru mine. Am ştiut că Dumnezeu va răspunde rugăciunilor lor.
Operaţia a fost dificilă, dar eu am fost liniştită, ştiind că Domnul era cu mine. Şi da, operaţia a reuşit!
Treci şi tu printr-o perioadă dificilă şi ai nevoie de pace? Adresează-te Dătătorului de pace. Atunci, „pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7).
Lynn Mfuru Lukwaro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.