PĂMÂNTUL

Din fum au ieşit nişte lăcuste pe pământ. Şi li s-a dat o putere ca puterea pe care o au scorpiile PĂMÂNTULUI. (Apocalipsa 9:3)

Am văzut doar o dată un scorpion în libertate. Stăteam într-un kibbutz la marginea Ierusalimului când unul dintre ei a trecut prin uşa larg deschisă şi se plimba pe podea. Coada de temut cu care înţeapă a rămas la vedere tot timpul, arcuită peste spatele scorpionului. O mulţime de oameni s-au adunat la o distanţă sigură pentru a-i observa înaintarea, întrebându-se temători ce să facă. După câteva minute, un coleg de-al meu sperios, dar determinat, a găsit un pahar cu gura largă, l-a întors cu susul în jos şi a acoperit scorpionul pe podea cu el. Apoi a strecurat o foaie de hârtie între pahar şi podea. în felul acesta a putut să ducă cu atenţie creatura înapoi afară.

O poveste spune despre o broască şi un scorpion care se uitau împreună la un râu ce curgea repede şi pe care amândoi trebuiau să îl treacă. Obstacolul era o problemă mai mult pentru scorpion decât pentru broască. Aşa că scorpionul i-a cerut broaştei să îl poarte pe spatele ei pentru a trece râul.

„De ce te-aş lăsa să faci asta?” a întrebat broasca. „Când vom ajunge la jumătatea drumului, mă vei înţepa şi mă voi îneca.”

„De ce aş face asta?” a contrazis-o scorpionul. „Dacă te îneci tu, mă voi îneca şi eu. Ar fi o prostie din partea mea să te înţep.”

Convinsă de argumentul scorpionului, broasca a fost de acord să-l treacă pe partea cealaltă a râului. La jumătatea râului, scorpionul a înţepat broasca. în timp ce amândoi erau pe moarte, broasca a protestat: „De ce ai făcut asta? Ai promis!”

„Nu am putut să mă abţin”, a răspuns scorpionul. „Este în natura mea să înţep!” Deşi am putut să o evit în acea zi, am înţeles că înţepătura scorpionului este unul dintre cele mai dureroase lucruri pe care o fiinţă umană le poate îndura. Durerea chinuitoare captează întreaga atenţie a cuiva pentru o vreme. în acest pasaj, scorpionul reprezintă puterea întunericului şi a răului. Satana le oferă oamenilor oportunităţi ispititoare. El promite că, dacă îl vor urma, vor avea plăcere din belşug, bogăţie şi faimă şi tot ce le doreşte inima.

Urmaşii lui descoperă repede totuşi că, deşi s-ar putea să promită multe lucruri, este în natura lui să îi chinuiască pe aceia care se află sub controlul lui. Lucrurile ispititoare pe care le leagănă în faţa lor – precum sexul nepermis, puterea asupra altora şi strângerea de bogăţii – toate au consecinţe care vor conduce la nefericire şi durere. El caută să le ascundă rezultatele în spatele unei feţe plăcute, dar cei ispitiţi să se ferească! Slujirea lui Satana nu conduce la nicio bucurie şi la niciun viitor.

Doamne, sunt bombardat constant cu reclame şi alte îndemnuri să fac alegeri care m-ar îndepărta de Tine. Dă-mi o doză mare de realism astăzi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *