Unul din capetele ei [ale fiarei] PĂREA JUNGHIAT DE MOARTE; dar RANA DE MOARTE FUSESE VINDECATĂ. Şi tot pământul se mira după fiară. Şi au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicând: „CINE SE POATE ASEMĂNA CU FIARA Şl CINE SE POATE LUPTA CU EA?”
(Apocalipsa 13:3-4)

Versetul 3 conţine o aluzie clară la cruce. Unul dintre capetele fiarei părea junghiat de moarte, apoi rana lui mortală este vindecată. Cuvântul „junghiat” este exact acelaşi cuvânt găsit în versetul 8: „Mielul care a fost junghiat de la întemeierea lumii.” Rana fiarei mării este o parodie clară a morţii lui Isus Hristos. Acum, dacă fiara este junghiată de moarte, ce înseamnă că „rana de moarte a fost vindecată”? O înviere! Fiara din mare are o moarte şi o înviere ca cele ale lui Isus Hristos.

Dar această contrafacere conţine chiar mai multe lucruri. Apocalipsa 13:1 descrie fiara ca având zece coarne şi şapte capete. Arată întocmai ca un balaur! Isus a spus: „Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl” (loan 14:9). Şi oricine a văzut fiara din mare a văzut balaurul! Apocalipsa 13:2 ne spune că „balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie şi o stăpânire mare”. Acest fapt ne aminteşte de spusele lui Isus din Matei 28:18: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.” întocmai cum Isus Şi-a primit puterea de la Tatăl, fiara din mare şi-a obţinut puterea de la dragon.

Aşadar, şi fiara din mare are o lucrare. Conform cu Apocalipsa 13:5, acea lucrare durează 42 de luni. Trei ani şi jumătate! Cât a durat lucrarea lui Isus? Tot trei ani şi jumătate. Prin urmare, durata lucrării fiarei din mare este egală cu a lui Isus! Acest fapt face întrebarea din versetul 4 destul de interesantă: „Cine se poate asemăna cu fiara?” Cititorii originali, care înţelegeau puţină ebraică, ştiau că numele Mihail (referinţa anterioară la Isus în Apocalipsa 12:7-9) înseamnă „cine se poate asemăna cu Dumnezeu”.

Fiara din mare, prin urmare, este o contrafacere clară a lui Dumnezeu Fiul, Isus Hristos. La sfârşitul timpului, ca parte a marii amăgiri a întregii lumi, o contrafacere a Trinităţii va sta în locul lui Dumnezeu. Balaurul, fiara din mare şi fiara de pe pământ sunt cei trei membri ai acestei trinităţi. În ultimele zile ale istoriei pământului, Satana îi amăgeşte pe oameni cu atâta viclenie, că oamenilor le va fi dificil să spună care parte este cea corectă.

Ce diferenţă ar trebui să facă lucrul acesta în vieţile noastre astăzi? Pe măsură ce ne apropiem de sfârşitul lumii, ar trebui să ne rugăm şi să cercetăm Scripturile ca nicicând înainte. Satana va căuta să ne distorsioneze înţelegerea lor prin orice mijloace posibile.

Doamne, vreau adevărul indiferent care sunt costurile! Ajută-mă să văd ce doreşti să văd în Cuvântul Tău!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.