Cine are urechi să audă! Cine duce pe alţii în robie va merge şi el în robie. Cine ucide cu sabia trebuie să fie ucis cu sabia. Aici este RĂBDAREA şi credinţa sfinţilor.(Apocalipsa 13:9-10)

Cuvântul tradus aici prin „răbdare” înseamnă literal „rămânere sub”. Descrie pe cineva blocat pentru o vreme sub o povară grea sau dificultate. El sau ea ar avea posibilitatea de a scăpa de povară, dar alege să nu o facă, pentru o cauză mai înaltă decât simpla evitare a problemei. Adeseori, traducătorii au redat cuvântul prin „răbdarea în suferinţă”. Răbdarea are legătură cu statul acolo pe termen lung, chiar dacă nu te simţi bine pe termen scurt. În Apocalipsa 13:10, sfinţii sunt dispuşi să sufere captivitatea şi moartea pentru că inimile şi minţile lor sunt în locurile cereşti.

Puţine lucruri sunt mai frustrante decât să aştepţi un lucru pentru care te-ai rugat. Ne pune răbdarea la încercare. Şi nu pare să aibă sens în schema creştină a lucrurilor. De ce ar trebui să îi ia luni sau ani lui Dumnezeu să găsească o slujbă bună când i-a luat doar şapte zile să creeze lumea? De ce oamenii trebuie să sufere vreodată de foame când Isus a hrănit 5 000 de oameni într-o clipă? De ce ar fi nevoie de luni pentru a fi vindecaţi de o anumită boală, când Isus l-a înviat pe Lazăr cu un cuvânt? Care este scopul suferinţei răbdătoare?

Unul dintre motivele pentru care Dumnezeu ne cere să facem astfel este că aşteptarea este un instrument incredibil pentru creşterea personală. În Romani 5:3-4, Pavel ne spune că necazul produce răbdare (acelaşi cuvânt ca cel din Apocalipsa 13:10) şi răbdarea ne modelează caracterul. Aşadar, răbdarea nu este o opţiune pentru creştini. În acele timpuri de aşteptare, Dumnezeu îşi dezvăluie planurile şi scopurile faţă de noi în moduri pe care nu le-am putea niciodată discerne în tumultul vieţii de zi cu zi. „Rămânerea sub” dezvoltă tăria de caracter în noi.

Pare, dacă te uiţi la televiziunea americană sau la filmele de la Hollywood, că modul american este cel de recompensare imediată. Dacă ai nevoie de un anumit lucru, cumpără-1; dacă nu ai banii acum, împrumută-i şi, dacă vrei acel lucru, dar nu ţi-1 vei putea permite niciodată, fură-1. Dar soluţiile uşoare şi rapide nu slujesc ţelurilor pe termen lung şi nu duc la dezvoltare pe termen lung. Într-un anumit sens, americanii trăiesc într-o cultură adolescentină. Principala diferenţă între un adult şi un copil este capacitatea de a amâna recompensa. Adevăraţii adulţi au capacitatea de a aştepta. Ei pot sacrifica plăcerile imediate pentru beneficiile pe termen lung.

Va fi nevoie de o mare tărie de caracter pentru a suferi încercările sfârşitului timpului. „Rămânerea sub” nu este niciodată plăcută, dar este mult mai uşoară când ai ochii aţintiţi asupra lucrurilor de sus!

Doamne, îţi mulţumesc pentru viziunile din Apocalipsa! Mă învaţă cât de mare eşti şi cât de mult merită să rabd până la sfârşit. Fie ca răbdarea mea în lucrurile mici acum să aducă tărie de caracter pentru a suferi lucrurile mari care vor veni!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.