Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul? – Psalmii 121:1

După ce am participat la o conferinţă confesională în Statele Unite, eu şi soţul meu ne-am întors în ţara natală, Camerun, după ce am slujit 20 de ani ca misionari în zona unde se află sediul nostru regional, Coasta de Fildeş. O mulţime de lucruri s-au schimbat în lipsa noastră. Tatăl şi socrul meu nu mai erau; o mulţime de fețe noi ne erau necunoscute în biserică.

În rugăciunile noastre de după revenirea în ţară, Îi ceream lui Dumnezeu să ne ajute să ne găsim un loc liniştit în care să locuim. Răspunsul din partea lui Dumnezeu a venit mai repede decât ne-am aşteptat: un peisaj superb, o zonă înconjurată de munţi. Datorită acestei privelişti frumoase, am numit locul „Vedere spre munte”. Avem apă proaspătă şi curată din stâncile muntelui, păsările ne dau zi de zi privilegiul să participăm la festivalul lor muzical de la apus şi de la răsărit, fluturii multicolori şi florile cu parfumul lor plăcut ne dau o fericită stare sufletească ce ne luminează ziua. În timpul sezonului ploios, suntem martorii schimbării de gardă a norilor, care par să preia în schimburi păzirea vârfurilor de munte, un extraordinar fenomen pe care l-am numi ”dansul norilor”.

Solul fertil, aerul curat de munte, ploile intermitente care udă pământul, toate ne dau şansa să culegem roadele crescute în grădină fără fertilizatori sau pesticide. Le aducem direct din grădină în bucătărie. ”Vedere spre munte”este o zonă fără stres. Clima nu e aspră, ci foarte blândă. Nu îmi ajung cuvintele să descriu în mod viu locul în care stăm.

Un lucru care ne-a impresionat enorm este faptul că, ori de câte ori suntem în dificultate, când ne rugăm cu faţa spre muntele Eloumden, simţim prezenţa lui Dumnezeu aproape de noi. Şi pare că primim aproape imediat răspuns la rugăciuni.

Când mă confrunt cu provocări şi îmi ridic ochii spre munţii din jurul casei noastre, îmi aduc aminte de cuvintele psalmistului din textul de azi.

Biblia spune că Dumnezeu va crea un cer nou şi un pământ nou. Nu o să mai beau apă din Eloumden şi nici nu voi mai mânca fructe şi legume din grădina mea, pentru că Domnul nostru Isus Hristos îmi va da apa vieţii. Voi mânca din roadele pomului vieţii şi voi trăi veşnic cu El într-o ţară fără stres, unde nu va mai fi durere, nici boală, nici poluare, nici moarte.

Sper că şi tu vrei să ai parte de acea lume minunată.

Angele Rachel Nlo Nlo

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.