Apoi am văzut RIDICÂNDU-SE DIN PĂMÂNT o altă fiară, care avea două coarne CA ALE UNUI MIEL şi vorbea CA UN BALAUR.
(Apocalipsa 13:11)

Mulţi cercetători ai Bibliei au identificat această fiară cu Statele Unite ale Ameri-cii. Ei arată către un număr de elemente din acest text. În primul rând, această fiară se ridică din pământ. Oricând cartea Apocalipsa pune în contrast pământul cu marea (prima fiară iese din mare), este un element pozitiv, nu un duşman al lui Dumnezeu, o înţelegere sprijinită şi mai mult de faptul că pământul a ajutat femeia din Apocalipsa 12 atunci când aceasta s-a confruntat cu atacul balaurului.

Coarnele ei ca ale unui miel sugerează, de asemenea, un început pozitiv pentru această fiară. De douăzeci şi opt de ori, cartea Apocalipsa se referă la Isus Hristos ca la Miel. A douăzeci şi noua oară, simbolul mielului apare aici. Fiara are ceva asemănător cu mielul când apare la început, dar opoziţia ei faţă de balaur se estompează şi ea începe să vorbească precum balaurul. Pământul devine jucătorul decisiv pe scena lumii, aducând o unitate a întregii lumi la sfârşitul timpului, în opoziţie cu adevăratul popor al lui Dumnezeu (Apocalipsa 13:12-18).

În urmă cu douăzeci şi cinci de ani, gândul că America ar putea deveni jucătorul principal pe scena lumii părea ridicol. De la Vietnam la Watergate, de la stagflaţie la scuzele lui Jimmy Carter, America părea în declin pe scena lumii. Înainte să poţi vorbi ca un balaur, trebuie să ai puterea şi corzile vocale ale unui balaur!

Dar scenariul Apocalipsei este credibil astăzi. Pentru a stârni „balaurul” ar fi nevoie de un eveniment terorist la o scară mai mare decât evenimentele de la 11 septembrie. În cuvintele generalului Tommy Franks, care l-a răsturnat pe Saddam în 2003: „Potenţialul unei arme de distrugere în masă şi al unui eveniment terorist care să provoace imense pagube şi victime civile undeva în lumea apuseană – poate în SUA – [ar putea face ca] populaţia noastră să pună la îndoială propria noastră Constituţie şi să înceapă să ne militarizeze ţara pentru a evita repetarea unui alt eveniment care să producă un număr mare de victime civile. Ceea ce, de fapt, începe să descopere modul în care Constituţia noastră a fost creată.”

Dacă îţi aminteşti teama şi neajutorarea care au urmat evenimentelor din 11 septembrie, ştii că americanii sunt disperaţi să se protejeze dacă ceva mult mai teribil ar ameninţa. Şi dacă a-1 lăsa pe procurorul general să îmi invadeze spaţiul personal mi-ar salva familia de la a fi bombardată de către terorişti, aş înclina să îl las. Dar rezultatul final ar fi distrugerea libertăţii şi apariţia vocii balaurului! De aceea sunt atât de bucuros că această carte este „descoperirea lui Isus Hristos”, şi nu descoperirea fiarei din pământ sau a balaurului. Isus a promis să fie cu noi întotdeauna şi Apocalipsa ne asigură că El va conduce partea învingătoare la sfârşit.

Doamne, îţi mulţumesc pentru că îmi asiguri un teren sigur într-o lume îngrozită!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.