I s-a dat o gură [fiarei din mare] care ROSTEA VORBE MARI Şl HULE. Şi i s-a dat putere să lucreze patruzeci şi două de luni. Ea şi-a deschis gura şi a început SĂ ROSTEASCĂ HULE ÎMPOTRIVA LUI DUMNEZEU, SĂ-I HULEASCĂ NUMELE, CORTUL şi pe cei ce locuiesc în cer.
(Apocalipsa 13:5-6)

Fiara din mare se comportă aici într-un mod care are foarte mult sens din perspectivă umană. Dacă vrei să fii mare şi bine văzut de către ceilalţi, „spui lucruri mari”, aşa cum face fiara aici. Lasă-i pe toţi să afle cât de spectaculos eşti. Şi nu dăunează imaginii tale să rosteşti nişte acuze, facându-i pe toţi să vadă cât de dur şi cu sânge rece eşti. Şi nu uita să umbli cu un pic de fală! Atunci oamenii vor trage concluzia că eşti cu adevărat cineva!

Fiara din mare încearcă să ia locul lui Isus în inimile locuitorilor pământului. Şi, într-o anumită măsură, reuşeşte. Dar pentru Isus cel real, măreţia nu se vede în vorbele mari, în acuze şi în fanfaronadă. Adevărata măreţie este caracterizată de un lighean şi un prosop (loan 13). Se smereşte chiar până la moarte (Filipeni 2:5-8).

Am prins doar o fărâmă a adevăratei măreţii într-o zi, la cursul de golf. Grupul unui prieten şi cu mine jucam şi luam jocul foarte în serios. Un şir de blasfemii însoţea loviturile proaste, în timp ce fiecare urmărea să arate că este mai bun decât ceilalţi. La cea de-a şaptesprezecea gaură, preşedintele clubului avea o lovitură crucială. Jocul era strâns şi fiecare lovitură conta. A studiat schema dinainte, s-a balansat de câteva ori ca să exerseze şi s-a pregătit cu atenţie să lovească mingea. Dar balansul lui era un pic prea înalt, aşa încât, în loc să trimită mingea înainte, a condus-o în pământ. Am aşteptat în linişte inevitabilul. Dar nu a spus nimic şi şi-a pregătit din nou balansul. De data aceasta a trimis mingea şi mai adânc în pământ! încă o dată a rămas complet tăcut. Eram uimit. Era ca şi când ţi-ai fi lovit degetul de la picior de două ori în timp ce traversai camera. Totuşi el nu a spus nimic.

Când eu şi prietenul meu părăseam clubul, m-am dus la acel bărbat, am pus o mână pe umărul lui şi i-am spus: „E nevoie de un bărbat foarte puternic să facă ce aţi făcut dumneavoastră la gaura şaptesprezece fără să înjure.”

Am învăţat în acea zi că oricine poate rosti înjurături, dar persoana cu un caracter cu adevărat puternic este cea care poate face faţă circumstanţelor dificile fără să cedeze. Este mai uşor să devii preşedintele unui club de golf decât să îţi controlezi vorbirea sau să te umileşti pentru a le sluji celorlalţi. Adevărata măreţie nu vine din urmarea fiarei, ci din urmarea Mielului. Ceea ce iese din gura noastră dezvăluie adevăratul nostru caracter.

Doamne, cuvintele Tale sunt amabile şi binevoitoare. Ai părăsit raiul pentru mine, ca să mă salvezi şi să-mi arăţi cărarea către adevărata măreţie. Fă să se manifeste acea măreţie şi prin mine astăzi!

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.