Și în acest an, ca și în cei precedenți, liceele adventiste au dovedit o bună pregătire a elevilor, procentajul de promovabilitate fiind mult mai mare decât media națională sau județeană. Se demonstrează în acest fel, cu ajutorul unui instrument sigur și obiectiv, seriozitatea educaţiei adventiste.

Astfel, la Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” din București procentul de promovabilitate pentru anul 2014 este de 95% înainte de soluţionarea contestaţiilor în timp ce media județeană este de 56,23% iar cea națională de 59,25%.

Unul dintre secrete, este, conform profesorului Adrian Mihalcea, directorul Liceului Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” din București, “o asumare reală și nu doar declarativă a valorilor biblice legate de cinste și corectitudine”. Un altul este și faptul că atât Adrian Mihalcea cât și profesoara Claudia Enache sunt membri ai Corpului Naţional al Experţilor în Educaţie încă din 2012.

În cadrul Liceului Adventist “Ștefan Demetrescu” există atât o filiera teoretică, profil real, specializarea matematică informatică cât și una vocaţională, profil teologic.

De asemenea, Liceul Teologic Adventist din Craiova a obținut un procent de promovabilitate de 93,48% în timp ce media județeană a fost de 55,15%.

Liceul Teologic Adventist “Maranatha” din Cluj-Napoca a obținut de asemenea un rezultat superior mediei naționale și județene, procentul de promovabilitate fiind de 84%.

Începând cu introducerea camerelor video în anul 2011 diferența între media națională sau județeană și media liceelor adventiste a fost foarte mare, chiar dublă în anumite cazuri, demonstrând calitatea învățământului adventist și valoarea principiilor creștine.

Notă: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume cu 7.800 școli, colegii și universități ce asigură educația a peste 1.650.000 de persoane sub îndrumarea a 85.000 profesori.

Această rețea de școli, dintre care numeroase au primit recunoașterea publică pentru activitatea desfășurată, oferă educație creștină la nivel preuniversitar, universitar și postuniversitar, punând un accent deosebit pe dezvoltarea mentalității de slujire a societății.

(Sursa: Site-ul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Speranta – Cluj-Napoca)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.