[Fiara care s-a ridicat din pământ] Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar SĂ SE COBOARE FOC DIN CER PE PĂMÂNT în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie şi trăia.
(Apocalipsa 13:13-14)

Emiko Okada avea opt ani şi se juca în curte cu cei doi frăţiori mai mici ai ei când a văzut o lumină orbitoare. Apoi a urmat o bubuitură puternică şi o explozie care a lăsat-o inconştientă. Amintindu-şi, ea spune: „Simţeam ca şi cum soarele cădea peste mine.” Frăţiorii ei plângeau lângă ea, trupurile lor fiind afectate de arsuri. Vecinii se împiedicau, dezbrăcaţi, cu bucăţi de piele atârnându-le. Cadavre zăceau pe drum.

Era 6 august 1945, în Hiroshima. Nimeni din oraşul sudic japonez nu acordase mare atenţie zumzetului îndepărtat al celor trei bombardiere americane B-29 de deasupra oraşului. Dar unul dintre ele era Enola Gay şi la 8:14 dimineaţa a aruncat o singură bombă, care a dezlănţuit „ploaia de ruină” pe care preşedintele Truman o promisese dacă Japonia nu se preda.

S-a estimat că o treime din cei 350 000 de locuitori ai oraşului – inclusiv soldaţi coreeni şi unităţi ale armatei iniţiale – a fost distrusă imediat. Multe alte mii aveau să moară în anii care au urmat din cauza otrăvii radioactive. Bomba a transformat sticla în lichid, clădirile – în praf şi oamenii – în simple umbre gravate pe ruine.

O ploaie neagră a început să cadă. Lui Seiko Tomato, care pe atunci avea nouă ani, i se părea că seamănă cu uleiul. Băiatul a văzut ploaia udându-i bunicii răniţi. Lua micul dejun la ei acasă când bomba a căzut şi a spulberat totul. Trei ani mai târziu, o altă bombă atomică a distrus oraşul Nagasaki. Japonia şi-a anunţat capitularea necondiţionată pe 14 august. Astfel, cel mai mare şi cel mai îngrozitor dintre războaie s-a încheiat cu un eveniment care era mult mai îngrozitor decât războiul căruia căuta să îi pună capăt.

Nimic nu poate diminua grozăvia acelei zile când a căzut foc din cer intr-un oraş japonez care nu bănuia nimic. Ar fi uşor să îi condamnăm pe preşedintele Truman şi pe toţi ceilalţi implicaţi ca fiind primii megaterorişti. Dar este un fapt istoric că două atacuri atomice au salvat milioane de vieţi şi ani de suferinţă pentru toţi cei implicaţi în război.

Fiara care se ridică din pământ din Apocalipsa 13 foloseşte „foc din cer” pentru a afirma autoritatea trinităţii nesfinte (balaur, fiare din mare şi fiara din pământ). Acel foc din cer va creşte răul şi suferinţa în loc să le scadă. Dar Cel care nu S-a ruşinat de cruce va găsi un mod de a pune capăt unui război mult mai universal şi mai îngrozitor decât cel de-al Doilea Război Mondial.

Doamne, tânjesc să văd sfârşitul suferinţei şi al fricii! în timp ce Tu Te lupţi în bătălia finală a marii lupte, ajută-mă să mă încred în Tine indiferent ce va veni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.