Atunci ŞARPELE A ARUNCAT DIN GURĂ APĂ, CA UN RÂU, după femeie, ca s-o ia râul.
(Apocalipsa 12:15)

Gura şarpelui aminteşte cititorului de ispitele din Grădina Edenului. Deşi Diavolul caută cu siguranţă să oprească biserica prin forţă, cea mai eficientă armă a lui este adeseori amăgirea. Atacurile şi ispitele vin din direcţii neaşteptate.

Bomba a explodat după-amiază, la scurtă vreme, şi a cutremurat întreaga clădire asemenea unui cutremur. Birourile „Cantor Fitzgerald” din turnul de nord al World Trade Center din New York s-au întunecat. Nimeni nu ştia ce s-a întâmplat, dar în câteva minute cei 700 de angajaţi s-au îndreptat calm către scări. Scările s-au transformat repede într-un loc de ambuteiaj, căci 20 000 de lucrători de la etajele inferioare, de asemenea, erau evacuaţi în acea zi rece de februarie, dar oamenii din Cantor Fitzgerald nu s-au panicat. Unii dintre ei şi-au legat cravatele şi curelele de scaunele cu rotile ale persoanelor cu dizabilităţi şi le-au cărat în jos pe cele 105 şiruri de scări. Alţii i-au ajutat pe aceia care se deplasau greu, până ce pompierii, urcând, i-au preluat cam pe la etajul douăzeci şi cinci. Cu toţii au ieşit în siguranţă.

Era anul 1993 şi o bombă teroristă a explodat într-o dubă neocupată din garajul subteran de parcare al Trade Center. Şase oameni au murit în acea explozie şi mulţi au privit bombardamentul ca un avertisment pentru a fi mai bine pregătiţi data viitoare. Cantor Fitzgerald şi ceilalţi chiriaşi ai World Trade Center au investit mult pentru a se proteja împotriva viitoarelor incidente.

Printre alte îmbunătăţiri ale securităţii, Trade Center a reconstruit scările pentru a face mai uşor pentru pompieri şi pentru poliţie să intre. Securitatea la nivelul solului şi mai sus s-a întărit. Cantor Fitgerald şi alte companii de afaceri au pregătit planuri detaliate de redresare în caz de dezastru. Şi viaţa a mers înainte. Undeva în conştiinţa celor care lucrau în World Trade Center era credinţa că teroriştii, asemenea fulgerului, nu vor lovi de două ori în acelaşi loc.

Fără îndoială, îmbunătăţirile cu privire la securitate au salvat vieţi la 11 septembrie 2001, dar într-o măsură tragică Trade Center şi-a întărit apărarea în principal împotriva strategiilor din trecut. Nimeni nu a prevăzut complet groaza şi distrugerea care urmau să vină. Cantor Fitzgerald a pierdut mai mult decât oricine – 658 de angajaţi au murit când primul avion a lovit turnul de nord, câteva etaje mai jos. Pentru ei, planul de redresare nu avea nicio însemnătate.

Întocmai cum teroriştii caută continuu ţinte lipsite de apărare, Satana ne studiază cu mare sârguinţă, căutând puncte de slăbiciune. Prin propria noastră putere şi slăbiciune, vom fi la fel de neajutoraţi ca cei care se aflau în World Trade Center.

Doamne, ajută-mă să „renunţ şi să Te las pe Tine” să fii apărarea mea împotriva ispitei astăzi! Dă-mi discernământ divin pentru a face alegerile corecte!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.