Şi cântau o cântare nouă şi ziceau (II)

Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti Tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile, CĂCI Al FOST JUNGHIAT ŞI Al RĂSCUMPĂRAT PENTRU DUMNEZEU, CU SÂNGELE TĂU, OAMENI DIN ORICE SEMINŢIE, DE ORICE LIMBĂ, DIN ORICE NOROD Şl DE ORICE NEAM. Ai făcut din ei o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeul nostru şi ei vor împărăţi pe pământ!” (Apocalipsa 5:9-10)

Potrivit textului de astăzi, centrul atenţiei Evangheliei este incredibil de internaţional. Moartea Mielului a răscumpărat oameni pentru Dumnezeu din orice seminţie, de orice limbă şi de orice neam. O asemenea deschidere trece dincolo de orice ar fi cunoscut contemporanii creştinismului timpuriu. Şi primirea călduroasă internaţională a avut atât de mult succes, încât nimeni astăzi nu este surprins că majoritatea creştinilor provin dintre neamuri.

Cu toate acestea, lipsa completă de prejudecată a Evangheliei încă ne mai poate învăţa multe lucruri chiar şi astăzi. Evanghelia a îmbrăţişat şi încă îmbrăţişează oameni cărora noi nu le-am oferi nicio şansă. Acest lucru este împotriva dramului de suspiciune pe care îl avem faţă de oricine care nu este ca noi. Îmi amintesc că m-am întâlnit cu un mic grup de creştini într-o ţară musulmană. Le-am împărtăşit pasiunea mea pentru a duce vestea bună a lui Isus tuturor, indiferent de rasa, mediul din care provin sau religia lor. M-a năucit să aflu că ei nu manifestau niciun interes faţă de musulmani. Indiferent de ceea ce ziceam, ei nu simţeau nicio chemare din partea lui Dumnezeu să ajungă din dragoste la vecinii lor.

Deşi istoria le oferă musulmanilor destule motive să îi urască pe creştini, am descoperit musulmani mai dispuşi să relaţioneze cu creştinii decât viceversa. Acţiunile câtorva terorişti nu ar trebui să ne reţină de la a căuta marea importanţă pe care Dumnezeu o acordă fiinţelor umane din fiecare rasă, limbă şi cultură.

Am descoperit că oamenii din fiecare cultură sunt deschişi faţă de Evanghelie dacă sunt trataţi cu respect. Dumnezeu cheamă o nouă generaţie de creştini să înlăture prejudecăţile trecutului şi să ajungă la alţii în spiritul lui Isus. în felul în care îi tratăm pe ceilalţi putem oferi o pregustare a corului multicultural din Apocalipsa 5.

Imaginează-ţi un cor plin de sfinţi de toate vârstele: israeliţii din vechime închinânduse cu tamburine şi dans vesel, sfinţi africani legănându-se şi cântând, reformatori europeni cu imnurile lor maiestuoase, călugări credincioşi cu solo-urile lor medievale, evrei mesianici dansând în jurul Torei şi poate chiar urmaşi arabi ai lui Isa plecându-şi capetele la pământ. Crezi că ai putea face faţă complexităţii acelei armonii? Sunt sigur că Dumnezeu va fi capabil să ne înveţe cum să ne armonizăm. De ce să nu începi să practici armoniile lui Dumnezeu chiar acolo unde locuieşti?

Doamne, ajută-mă să îi văd pe alţii prin ochii Tăi. Umple-mi inima cu bucuria pe care Tu o simţi în infinita varietate a popoarelor pe care Tu le-ai creat.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *