În Olanda, țara cea mai expusă inundațiilor (în 1953 o inundație catastrofală a ucis 1800 de oameni) un Noe modern își construiește corabia. Este vorba despre Johan Huibers, un constructor olandez care este aproape de a finaliza proiectul construcției unui model la dimensiunile corăbiei lui Noe, așa cum sunt redate în Biblie.

Huibers  a realizat deja un proiect la scară redusă folosind unelte moderne pe care a expus-o vizitatorilor – peste  400 000 în trei ani. Ulterior a vândut această corabie-muzeu pentru a finanța noul proiect care va rămâne în Dordrecht până la mijlocul anului 2012 când Huibers plănuiește să facă o călătorie cu aceasta în jurul lumii începând cu Londra pe care dorește să o viziteze chiar la începutul Jocurilor Olimpice.

Cu un volum de zece ori mai mare decât prima, corabia va găzdui două teatre, un cinematograf, un restaurant și o punte cu animale vii. Pe o altă punte un trenuleț va conduce vizitatorii într-un tur al istoriei redată în Biblie.

“În Olanda avem săptămâna Harry Potter, de ce nu și o săptămâna a lui Noe”. Ce așteaptă Huibers? “Aștept cu nerăbdare revenirea lui Isus Hristos. Poate va dura 50 sau 100 de ani, nimeni nu știe exact dar suntem foarte aproape… Mesajul meu este: Alegeți-L pe Isus acum, când încă este posibil!”

Material preluat din blogul lui Cristian Modan

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.