13

(Ziua a 13-a)

Cei care încearcă să-L găsească pe Hristos fără ca mai întâi să fi înţeles care e nevoia lor cea mai mare, fără să înţeleagă că propriile lor resurse nu sunt suficiente, sfârşesc întotdeauna în frustrare. După cum mulţi nu simt nevoia să-şi asigure posesiunile de pe pământ până nu le arde casa, tot aşa unii nu simt nevoia de Hristos până nu trec prin experienţe amare. Înseamnă să devii conştient de nevoia care face diferenţa, dar unii nu ajung
niciodată la punctul predării de sine, punct care reprezintă de fapt dedicarea, supunerea şi renunţarea.

Nu fugi, nu alerga! Cere-I lui Dumnezeu cu toată puterea ta să-ţi ofere har ca să te opreşti din alergat. Credinţa şi harul sunt daruri de la Dumnezeu, iar El este dispus să le ofere cui le cere. Nu poţi să-ţi schimbi inima, nu poţi să te naşti din nou. Nu poţi să te converteşti, dar poţi cel puţin să-I permiţi să ajungă la tine. Nu aştepta să vină vorbitorul adecvat. Nu aştepta ca viaţa ta să fie mai bună. Nu aştepta să treci printr-o lungă viaţă de suferinţă şi probleme. Aş vrea să te invit să-ţi iei Biblia de pe raft, să o ştergi de praf şi să citeşti zilnic câte un capitol din evanghelii, unde este prezentată viaţa lui Hristos. Când termini, ia-o de la capăt, căutând idei noi, rugându-te pentru ceea ce ai citit. Dă-I lui Dumnezeu o oportunitate. El aşteaptă mereu să-I dai o oportunitate.

ZIua 13

Ai avut vreodată impresia că Dumnezeu nu Se interesează de tine? Ai avut senzaţia că nu îţi cunoaşte adresa sau numărul de telefon? Poate că nu ai ajuns încă la punctul acesta al predării de sine. Poate continui să crezi că poţi face lucrurile singur.

Materiale ziua a 13-a

Planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea astăzi