30

(Ziua a 30-a)

Lucrarea lui Satana este aceea de a descuraja; lucrarea lui Hristos este de a umple inima cu credinţă şi speranţă. „Să nu credeţi nici măcar o clipă că ispitele lui Satana ar putea contribui în vreun fel oarecare la realizarea binelui vostru personal. Fugiţi de ele ca şi cum aţi fugi de vrăjmaşul însuşi. Lucrarea lui Satana este aceea de a vă descuraja sufletul, pe când lucrarea lui Hristos este de a umple inima cu credinţă şi speranţă. Satana ne sugerează gândul că încrederea noastră este întemeiată pe premise false şi nu pe Cuvântul sigur şi neschimbător al lui Hristos, care nu poate să mintă” (Manuscrisul 31, 1911; Our High Calling, p. 87).

Un remediu pentru fiecare categorie de ispite
„Pentru fiecare categorie de ispite este pregătit un remediu specific. În bătălia împotriva eului şi împotriva naturii noastre păcătoase, noi nu suntem lăsaţi să luptăm singuri, prin intermediul propriilor puteri limitate. Domnul Hristos este un ajutor loial şi atotputernic. Ştiind că există o asemenea putere, pregătită şi pusă la dispoziţia noastră, niciunul dintre noi nu ar trebui să se descurajeze sau să fie învins” (Review and Herald, 8 aprilie 1884; Our High Calling, p. 90).

ZIua 30

„Un singur semnal de alarmă înlăturat din conştiinţă, tolerarea un singur obicei rău, o singură neglijare a înaltelor exigenţe ale slujirii pot fi începutul devierii pe o cale care vă va duce în rândul slujitorilor lui Satana, deşi, în tot acest timp, aţi considerat şi aţi pretins că Îl iubiţi pe Dumnezeu şi cauza Sa. Un singur moment de necugetare, un singur pas greşit pot schimba întregul traseu al existenţei voastre într-o direcţie rea” (Mărturii, vol. 5, p. 398, 1885).

Materiale ziua a 30-a

Planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea astăzi