35

(Ziua a 35-a)

În Amos 9:9 se găseşte un text care merită toată atenţia noastră: „Căci iată, voi porunci şi voi vântura casa lui Israel între toate neamurile, cum se vântură cu ciurul, fără să cadă un singur bob la pământ!”

Prin intermediul mesagerului Său, Dumnezeu a avertizat în acea vreme că va exista un proces de cernere în casa lui Israel şi în poporul ales de Dumnezeu; că va începe separarea plevei de grâu. Ideea cernerii a fost preluată din agricultură. Boabele de grâu, orz, linte, de exemplu, erau culese, dar era pline de neghină, paie, pietricele şi alte impurităţi. Se aşeza o cantitate de boabe într-un ciur şi începea scuturarea, mai întâi uşor şi după aceea tot mai intens. Impurităţile cădeau şi boabele rămâneau. Încă se mai practică această metodă de cernere. În zonele rurale, putem vedea cum se vântură fasolea, porumbul şi alte tipuri de boabe.

Pentru grâu, acest proces este dificil, dar este necesar. Cel care realizează cernerea trebuie să scuture ciurul în aşa fel încât să iasă numai neghina. La final, rămân numai boabele, iar pleava cade. Reţine această idee. Pleava cade şi grâul rămâne. Ideea aceasta pe cât de simplă pe atât de profundă i-a fost transmisă de Dumnezeu lui Amos cu scopul ca poporul ales din acea epocă să înţeleagă că urma să treacă prin vremuri grele, dar că rezultatul va fi minunat.

ZIua 35

Cernerea a început deja. Mai mult, ea creşte în intensitate. Trebuie să înţelegem aceasta foarte bine, pentru că adevăratele noastre intenţii cu privire la Hristos şi la adevărul Lui prezent vor fi cercetate cu minuţiozitate.

Probabil că te întrebi de ce. „Viaţa mea este deja atât de grea. L-am acceptat pe Isus ca să-mi rezolv problemele, iar acum aflu că toţi vom fi puşi la o probă dificilă!”

Materiale ziua a 35-a

Planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea astăzi