ADÂNCUL

Îngerul al cincilea a sunat din trâmbiţă. Şi am văzut o stea care căzuse din cer pe pământ. I s-a dat cheia fântânii ADÂNCULUI şi a deschis fântâna ADÂNCULUI. Din fântână s-a ridicat un fum, ca fumul unui cuptor mare. Şi soarele şi văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii. (Apocalipsa 9:1 -2)

Această secţiune a cărţii Apocalipsa este unul dintre cele mai terifiante pasaje din carte. O stea din ceruri primeşte o cheie a Adâncului. Deschiderea Adâncului are drept rezultat un întuneric care acoperă complet soarele şi atmosfera. întunericul se va dovedi a fi lăcuste, agenţi ai lui Apolion (Apocalipsa 9:3,10-11).

Găsim câteva paralele semnificative în acest pasaj la Evanghelia după Luca. Când un bărbat posedat de un demon L-a confruntat pe Isus, demonii L-au implorat să nu îi trimită înapoi în Adânc (Luca 8:30-31). Evident, Adâncul este locul unde puterea lui Dumnezeu îi închide pe demoni, un loc unde ei nu vor să meargă.

Mai multe paralele apar în Luca 10:17-20. Aici Isus îl vede pe Satana căzând ca un fulger din cer. Cu toate acestea, afirmă El, ucenicii Lui nu ar trebui să fie îngrijoraţi. Ei vor avea autoritatea să calce pe şerpi şi scorpioni, simboluri ale puterii vrăjmaşului. Siguranţa mântuirii le va oferi încredere să îl confrunte pe Satana în numele lui Isus.

Cât de departe merge puterea demonică? Ar fi greşit pentru creştini să se închine într-un loc care odată a fost folosit pentru venerarea lui Satana? Este întotdeauna greşit să foloseşti anumite forme de muzică ce au fost folosite în trecut în închinarea sau ritualurile păgâne?

Gândeşte-te la dilema celor care au tradus pentru prima dată Biblia într-o limbă cufundată în închinarea spiritelor, a copacilor şi a altor creaturi magice. Traducătorii s-au străduit să găsească moduri pentru a exprima adevărurile sublime ale Scripturii şi mântuirea în cuvinte şi expresii deja încărcate cu asocieri profane şi chiar demonice. Originile ei păgâne îmbibau fiecare aspect al acestei limbi. Dar traducătorii au continuat oricum. Mă bucur că au facut-o. Acea limbă a fost engleza.

S-ar putea să ne simţim deranjaţi să auzim Evanghelia într-o limbă şi în forme muzicale care odată au avut o istorie zbuciumată. Dar nu trebuie să uităm că Dumnezeu a ales să fie încarnat în trup uman în ciuda întregii lui istorii păgâne, promiscue şi pervertite. Când Cuvântul S-a făcut trup, totuşi, El a adus viaţă şi lumină rasei umane. Oriunde mergea, demonii fugeau. Nu prezenţa demonilor condamnă rasa umană, ci absenţa lui Hristos.

Doamne, aleg să îl am pe Hristos cu mine oriunde merg. Te laud pentru că l-ai biruit pe cel rău la cruce! Fă ca puterea lui Satana să dispară şi din viaţa mea!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *