CÂND A RUPT MIELUL PECETEA A ŞAPTEA,s-a făcut în cer o tăcere de aproape o jumătate de ceas. (Apocalipsa 8:1)

Acesta este probabil cel mai bun loc pentru a recapitula Apocalipsa 4-7 şi a ne gândi pe scurt la aplicaţiile imaginii de ansamblu. Capitolul 4 – Aici avem o descriere generală a camerei tronului ceresc fără niciun timp specific în minte. Capitolul 5 – Scena se îndreaptă către un eveniment decisiv. O criză este evitată în ceruri când Mielul care a fost junghiat se dovedeşte vrednic să ia cartea şi să îi rupă peceţile. Capitolul 6 – Şapte alte evenimente, fiecare legat de ruperea uneia dintre cele şapte peceţi, se încheie cu punctul culminant al istoriei pământului în cea de-a şasea şi a şaptea pecete. Capitolul 7 – Două grupuri vizionare descriu răspunsul la întrebarea din Apocalipsa 6:17: „Cine poate sta în picioare?”

Cea mai bună interpretare a acestor capitole apare în Apocalipsa 3:21. Conţine esenţa capitolelor 4-7 din Apocalipsa în avans. Versetul 21 menţionează scaunul de domnie al Tatălui (cf. Apoc. 4), pe Isus alăturându-Se Tatălui pe scaunul Lui de domnie (cf. Apoc. 5) şi poporul Lui, care se alătură lui Isus pe tron (cf. Apoc. 7:15-17). Dumnezeu le oferă această făgăduinţă incredibilă tuturor celor care „biruiesc”. Despre acest lucru este vorba în tot capitolul 6 din Apocalipsa – lupta poporului lui Dumnezeu de a birui din vremurile crucii până la a doua venire.

A sta cu Isus pe scaunul de domnie implică putere, dar imaginea conţine ceva chiar mai captivant. Se referă la înghesuirea împreună pe un tron!

Deşi familia mea decisese să trăiască fără echipamente de recepţie programe TV, tot ne mai uitam la câte un video din când în când. în camera de zi avem un monitor TV şi echipamentele corespunzătoare care transmit sunetul prin şase difuzoare. Camera are o canapea, un fotoliu pentru două persoane şi încă un fotoliu, disponibile pentru familie şi prieteni. îmi place să mă îmbrăţişez cu soţia mea pe canapea şi să ne uităm la un video împreună. Sentimentul experienţei împărtăşite şi al atingerii duce la crearea unei adevărate legături. Dar soţia mea are o preferinţă ciudată (mie aşa mi se pare). Din când în când vrea să ne înghesuim amândoi în fotoliu. Acest lucru ne aduce foarte, foarte aproape. Deşi am crampe musculare şi circulaţia mi se îngreunează, face minuni pentru relaţia noastră!

Văd ceva asemănător în imaginea din Apocalipsa 3:21. Isus nu doar ne oferă un loc care are importanţă şi scop, ci menţine cu noi o relaţie care este foarte apropiată şi nu se va sfârşi niciodată. Cea mai importantă Persoană din univers vrea să petreacă timp cu noi în locuinţa Sa. Acest fapt mă face să vreau să „biruiesc” mai mult decât oricine – motivaţie suficientă pentru o viaţă!

Doamne, sunt smerit de făgăduinţa extraordinară pe care ne-ai făcut-o. Mă voi încrede în Tine să mă conduci până la tronul Tău!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.