Şi am văzut PE FEMEIA ACEASTA îmbătată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Isus. CÂND AM VĂZUT-O, M-AM MIRAT MINUNE MARE.
Şi îngerul mi-a zis: „De ce te miri? Îţi voi spune taina acestei femei şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare.
Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.”(Apocalipsa 17:6-8)

Nu ar trebui să ne surprindă că Ioan este uimit când vede femeia (Apocalipsa 17:6). Faptul că ea este în pustiu aminteşte de Apocalipsa 12. Aici femeia credincioasă lui Dumnezeu a fugit în pustiu pentru a scăpa de balaur. Aici este următoarea apariţie a femeii şi ea este tot în deşert. Şi aşa cum am observat în devoţionalul precedent, îmbrăcămintea ei aminteşte de hainele marilor preoţi ai lui Israel.
Deşi femeia din Babilon se aseamănă cu adevărata femeie din Apocalipsa 12 şi se îmbracă precum un mare preot, ea reprezintă în mod clar o putere care se opune adevăratului popor al lui Dumnezeu. Ea este inamicul sfinţilor lui Dumnezeu de la sfârşitul timpului. Acest pasaj este o paralelă la decretul de moarte şi boicotul economic impus celor care nu se închină fiarei şi icoanei ei (Apocalipsa 13:15-17). A fost transformată femeia din Apocalipsa 12? Sau este un fel de entitate nouă? Reacţia lui loan sugerează puternic prima variantă. Marele oponent al lui Dumnezeu de la sfârşitul timpului este o putere care la un moment dat a fost adevăratul popor al lui Dumnezeu. Babilonul de la sfârşitul timpului are o faţă creştină.
Viziunea se încheie cu versetul 6 şi o serie de interpretări confuze încep odată cu versetul 7. Aceasta ar putea fi partea cea mai grea de interpretat din Apocalipsa. Călărirea pe fiară ilustrează o poziţie dominantă. Femeia reprezintă o uniune religioasă a întregii lumi. Fiara simbolizează o uniune politică mondială. Aşadar, Apocalipsa prezice că lumea va fi mai unită decât oricând altcândva în istoria ei, chiar înainte de sfârşit. La momentul acela, în mod interesant, religia va controla agenda politică, lucru care nu s-a întâmplat până de curând.
Nu numai că loan a fost uimit la vederea femeii uşoare – fiara uimeşte locuitorii pământului de la sfârşitul timpului. În lumea de astăzi, uniunea mondială politică nu este încă o realitate sau măcar aproape de realitate. Dar oferind atenţie specială mesajului Apocalipsei, vom fi pregătiţi pentru viitoarele evoluţii.
Doamne, multe lucruri din acest pasaj mă fac să fiu un pic derutat. Mă rog pentru claritate în lucrurile care mă vor ajuta să trec prin criza care va urma!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.