Apoi [îngerul] mi-a zis: „Scrie: FERICE DE CEI CHEMAŢI LA OSPĂŢUL NUNŢII MIELULUI!” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”(Apocalipsa 19:9)

Când oamenii aduceau miei la Templu pentru jertfa, animalele trebuiau să fie absolut imaculate şi fără cusur. Ele trebuiau să ilustreze puritatea perfectă a lui Isus Hristos. Cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului vor căuta curăţia care vine dintr-o relaţie intimă cu Mielul fără pată al lui Dumnezeu.
Un frumos colegiu din estul Indoneziei, numit UnKlab, se află în munţi chiar în afara faimoasei destinaţii de scufundări Manado, în nordul Sulawesi. Este cunoscut sub denumirea de „campusul verde”, datorită minunatelor lui întinderi de iarbă care întâmpină ochiul la fiecare pas. În fiecare zi, studenţii se trezesc înainte de răsărit pentru a grebla frunzele înainte ca soarele să răsară deasupra orizontului.
Campusul are câteva clădiri mari şi se pare că, în această parte a lumii, albul este culoarea favorită pentru a decora orice edificiu. Dar, deşi albul arată minunat pe fundalul verde al junglei, atunci când plouă prezintă dezavantaje. Pentru că nu numai clădirile sunt albe, ci şi podelele au gresie albă. Pe parcursul sezonului de ploaie torenţială, unele dintre aleile estice se transformă în noroi şi nu durează mult înainte ca gresia albă să fie pătată cu maroniu.
În America de Nord, culoarea favorită a podelei este maro, pentru că „ascunde murdăria” bine. Aşa că ai putea fi intrigat de faptul că cineva ar vrea să pună gresie albă într-un loc unde s-ar murdări atât de repede. Dar dacă ar fi să îi întrebi pe oamenii care se ocupă de curăţenie la UnKlab de ce au folosit această culoare pentru podea, ei ar răspunde, de parcă ar fi de la sine înţeles: „Aşa putem vedea murdăria.” Şi destul de sigur, în fiecare zi după o ploaie torenţială, ei readuc podeaua la o stare fără pată, toată murdăria fiind îndepărtată de pe suprafaţa ei.
Hai să o spunem – cei mai mulţi dintre noi nu vrem să vedem murdăria de pe podeaua noastră. Nu ne place să o vedem nici în viaţa noastră. Drept rezultat, facem tot ceea ce putem pentru a ascunde murdăria, dând-o cu mătura sub covor sau comparându-ne gândurile şi acţiunile poluate cu lumea din jurul nostru. Dar Mielul lui Dumnezeu este 100% curat şi fără pată. Isus este curat, astfel încât atunci când venim la El, ne putem vedea propria murdărie. Şi El nu numai că ne va ajuta să ne recunoaştem adevărata condiţie, dar a promis să ne cureţe de orice nelegiuire (1 loan 1:9). Aşa că, în loc să încercăm să ne ascundem murdăria, putem merge la Isus şi să devenim curaţi prin Cuvântul iertării.
Doamne, adu-mă aproape de Isus, astfel încât să pot vedea clar defectele din propriul meu caracter! Nu vreau să mai ascund murdăria – vreau să fiu cu adevărat curat!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.