După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. El ŢINEAU CELE PATRU VÂNTURI ALE PĂMÂNTULUI, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.(Apocalipsa 7:1)

Textul nostru afirmă capacitatea lui Dumnezeu de a-i absolvi pe oameni de judecată. El poate să ţină vânturile distructive şi să îşi apere poporul în orice circumstanţe. Nefiind un Dumnezeu deist, care a învârtit universul ca pe un ceas şi apoi a plecat în vacanţă, El este profund preocupat de poporul Lui şi îi asigură protecţia.

Bombardamentele artileriei grele din Brazzaville, Africa Centrală, au demonstrat dorinţa lui Dumnezeu de a interveni. Bombardamentul a distrus majoritatea marilor magazine şi a hotelurilor. Mulţi creştini şi alţii s-au adunat în marea clădire a bisericii şi, deşi totul din jur a fost distrus, structura în sine a rămas intactă.

Dar viaţa nu este întotdeauna aşa de simplă. Cum rămâne cu multele situaţii când cei drepţi nu sunt protejaţi? De exemplu, o femeie însărcinată din Filipine şi copilul pe care îl purta au supravieţuit miraculos câtorva împuşcături în trunchi de aproape cu o armă de mare putere. Dar alte 17 victime împuşcate odată cu ea au murit. Emma Moss, fiica fondatorilor Armatei Salvării şi o lucrătoare activă a bisericii, a fost singura persoană care a murit într-un accident de tren. Spencer Perkins, un jucător strategic în Mişcarea de reconciliere rasială, a murit brusc în urma unui atac de cord la vârsta de 43 de ani.

Uneori înfruntăm moartea din cauza propriilor noastre alegeri şi acţiuni. Alteori facem acest lucru pentru că am ignorat avertismentele corespunzătoare. Poate pierim pentru că nu realizăm avertismentul pe care l-am primit de la Dumnezeu. Din când în când, moartea pare pur şi simplu să fie rezultatul unui curs întâmplător al evenimentelor. Dar adeseori Dumnezeu Se află la lucru în circumstanţe tragice, în moduri pe care s-ar putea să nu le vedem clar decât mult mai târziu.

William Wilberforce, de exemplu, şi-a pierdut tatăl la vârsta de 9 ani. Mătuşa şi unchiul lui nu aveau copii. Dar combinarea celor două circumstanţe l-a expus pe Wilberforce predicării evanghelice a aboliţionistului John Newton. Prin urmare, Wilberforce a devenit unul dintre conducătorii aboliţionismului în Anglia până când, în cele din urmă, când se afla pe patul de moarte, întregul Imperiu Britanic a scos sclavia în afara legii. Aşa că trebuie să ne încredem în abilitatea lui Dumnezeu de a ne proteja şi de a ne salva, ştiind că într-o situaţie dată acest fapt s-ar putea să nu se întâmple. Dar, chiar dacă moartea sau tragedia se întâmplă, ştim că Dumnezeu poate face un lucru bun din aceasta pe termen lung.

Doamne, îţi mulţumesc pentru dovezile bogate ale protecţiei Tale în trecut. Mă încred în Tine şi mă predau în mâinile Tale astăzi. Ştiu că cel mai mult îţi pasă de interesele mele, indiferent ce se va întâmpla.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.