Şi [îngerul] m-a dus, în Duhul, ÎNTR-O PUSTIE. Şi am văzut O FEMEIE ŞEZÂND PE O FIARĂ DE CULOARE STACOJIE, plină cu nume de hulă, şi AVEA ŞAPTE CAPETE Şl ZECE COARNE.(Apocalipsa 17:3)
Scenariştii, directorii, producătorii şi actorii stăteau cu toţii în faţa unui televizor alb-negru cu diametrul de 30 cm pentru a vedea primul episod din I Love Lucy. Era 15 octombrie 1951. Cu toţii, în afară de o persoană din grup, participaseră la filmarea show-ului, aşa că singurul râs venea din partea persoanei care nu îl văzuse înainte, soţul actriţei secundare. A râs atât de tare, că aproape a căzut de pe scaun. Ceilalţi sperau că reacţia lui era un semn bun.
Când au apărut recenziile, acestea erau amestecate. Holywood Reporter era uluit de show. Daily Variety, pe de altă parte, spunea că avea nevoie de ceva muncă înainte ca să aibă succes. New York Times credea că show-ul era „promiţător”. Time l-a numit „un triumf al laudei asupra prostiei”. Dar când ratingurile au apărut, I Love Lucy se afla în Top 10, şi şase luni mai târziu a ajuns pe locul întâi. Revista Time s-a răzgândit brusc, punând-o pe Lucy pe copertă în mai 1952. Succesul mai lung de 50 de ani al show-ului este meritul geniului de comedie al lui „Lucy”, Lucille Ball.
I Love Lucy a stabilit tot felul de recorduri. Mai mult de un miliard de oameni l-au văzut. Dar una dintre cele mai importante contribuţii ale show-ului la lumea divertismentului a fost ceva ce s-a întâmplat înainte ca măcar să fi fost difuzat. La începutul anilor 1950, cele mai multe show-uri TV transmiteau live din New York City. Staţiile de peste tot din ţară foloseau apoi un cinescop, o copie a show-ului filmată de pe un ecran TV, ceea ce lăsa mult de dorit în ceea ce priveşte calitatea.
Dar Lucy şi soţul ei, Deşi, aşteptau primul lor copil şi nu voiau să se mute la New York. Aşadar, Deşi a sugerat să filmeze show-ul cu trei camere video în faţa unei audienţe. CBS a spus că ar costa prea mult, astfel încât cuplul a renunţat la o parte din salariu şi, în schimb, au primit drepturile pentru negativele filmelor. Astfel a luat fiinţă sistemul cu trei camere de filmat, care încă mai este folosit pentru comedii astăzi, – precum şi reluarea.
Apocalipsa 17:3 este şi ea o reluare. Am văzut femeia şi mai înainte, în pustie (12:6,13-16). Acelaşi lucru se aplică fiarei cu şapte capete, zece coarne şi nume de hulă (v. 3, 4; 13:1-6). Aceste personaje evocă, de asemenea, personaje din Vechiul Testament (Ezechiel 23; Daniel 7; Osea 1-4). „Ce oferi, aia primeşti” şi „nu este nimic nou sub soare”. Strategiile lui Satana au tendinţa să fie destul de consecvente. Problema nu este că ne surprinde, ci că noi ne lăsăm păcăliţi de aceleaşi trucuri din nou şi din nou.
Doamne, ajută-mă să învăţ din greşelile spirituale pe care le-am făcut în trecut! Învaţă-mă să recunosc vicleniile lui Satana şi fă-mă credincios în toate lucrurile astăzi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.