I s-a dat putere [fiarei care se ridică din pământ] să dea suflare ICOANEI FIAREI, ca ICOANA FIAREI să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina ICOANEI FIAREI.
(Apocalipsa 13:15)

Ai auzit vreodată oameni spunând că arăţi exact ca mama ta sau că unul dintre fraţii sau surorile tale seamănă foarte tare cu tatăl tău? Cei care analizează albumele cu poze ale bebeluşilor adeseori sunt surprinşi de asemănarea dintre o generaţie şi alta: „Uite cine are un nas ca al mamei!” „Da, dar uite cine a transmis gropiţele mai departe!” „Mereu m-am întrebat de unde veneau părul creţ şi ochii verzi!” Asemănările sunt esenţiale pentru industria filmelor şi internetul este plin de anunţuri pentru dubluri ale vedetelor şi interpreţi care să poată să le ţină locul în orice situaţie. Saddam Hussein era recunoscut pentru faptul că avea multe dubluri pentru siguranţă. Filmul de comedie Dave analizează ceea ce s-ar fi putut întâmpla dacă preşedintele ar fi avut un atac cerebral în linişte, în camera din spate, în vreme ce un angajat de la securitate care seamănă cu el ar saluta mulţimea. Subordonaţii însetaţi de putere continuă cu escrocheria că preşedintele e bine, în tot acest timp descoperind că dublura este în mod evident de necontrolat. Nu este nimic nou. Concursurile de asemănare cu Charlie Chaplin erau populare în 1915. (Charlie însuşi nu a reuşit să se clasifice în finală la unul dintre ele. Asta da criză de identitate!)

Icoana fiarei este un simbol enigmatic al unei entităţi care la sfârşitul timpului va întruchipa puternic fiara din mare, din Apocalipsa 13. Parte a unei imagini sau a unei înşelăciuni, această icoană a fiarei se trezeşte la viaţă şi caută să convingă lumea că fiara este în viaţă şi bine, chiar dacă nu poate fi văzută (Apocalipsa 13:12). Cheia înşelăciunii este asemănarea – dacă icoana nu arată ca fiara, înşelăciunea nu ar putea apărea.

Cu cine te asemeni? Pot oamenii cu care interacţionezi să spună cine este Tatăl tău? Ai particularităţile Fratelui tău? Reacţiile tale în situaţii dificile le amintesc oamenilor de Miel sau de fiară? La cine se gândesc oamenii când ajung să te cunoască cu adevărat? Ai ochii Tatălui tău?

Ar trebui să nu fii mândru de imaginea ta dacă nu ai trăsăturile Tatălui tău. Privind, noi toţi suntem schimbaţi. Dacă în centrul atenţiei tale în fiecare zi este să urmăreşti cele mai cunoscute vedete sau să descarci ultimul cântec care a devenit hit sau să vezi cel mai nou show, începi să devii o „sosie”, fie că eşti conştient de lucrul acesta sau nu. Dar iată vestea bună: Deşi nu avem niciun control asupra înfăţişării noastre din fotografiile de când eram copii, în domeniul spiritual putem decide cu cine să ne asemănăm.

Doamne, aleg să mă asemăn din ce în ce mai mult cu Tine. Ajută-mă să îmi dau seama care sunt alternativele înşelătoare astăzi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.