Al patrulea înger a sunat din trâmbiţă. Şi a fost lovită a treia parte din soare, şi a treia parte din lună, şi a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele să fie ÎNTUNECATĂ, ziua să-şi piardă a treia parte din lumina ei, şi noaptea de asemenea. (Apocalipsa 8:12)

Textul de astăzi vorbeşte despre întunericul parţial, întuneric ce îi afectează pe unii mai mult decât pe alţii şi unele părţi ale zilei mai mult decât altele. Este o bună descriere a vieţii, aşa cum o experimentăm. întunericul păcatului îi atinge pe unii oameni mai mult decât pe alţii.

O poveste plină de umor ne spune despre doi oameni faimoşi. Jack Nicklaus era unul dintre cei mai mari jucători profesionişti de golf din toate timpurile. Stevie Wonder este un cântăreţ faimos, remarcabil prin faptul că este complet orb. Cei doi se presupune că s-au întâlnit într-o zi şi Nicklaus a fost uluit să afle că Wonder era şi el un jucător avid de golf.

„Cum poţi să joci golf când eşti orb?” a întrebat Nicklaus.

„O, nu este atât de greu, de fapt”, a răspuns Stevie Wonder. „Când îmi pregătesc mingea, îmi pun băiatul să umble pe jos acea distanţă pe care eu de obicei o conduc şi să mă strige de la centrul zonei de joc. Apoi lovesc mingea în direcţia lui, şi el mă strigă de unde aterizează. Merg până la minge şi apoi el se mută în continuare în direcţia unde trebuie să lovesc până ce stă în centrul green-ului (destinaţiei). îmi spune cât de departe este de capcane şi obstacolele cu apă, iar eu lovesc mingea corespunzător.” „Asta e incredibil!” a spus Nicklaus. „Dar spune-mi, reuşeşti vreodată să bagi mingea în cupă?”

„O, da, dar asta e partea uşoară pentru mine. Băiatul descrie panta şi viteza green-ului, apoi se aşază pe burtă vorbindu-mi chiar din spatele găurii. Eu doar lovesc mingea către vocea lui. De fapt, cred că te-aş fi putut bate dacă am fi jucat împreună.” „Eşti incredibil. Dar sub nicio formă nu m-ai putea bate.”

„De fapt, cred că aş putea,” a răspuns Wonder. „De ce nu jucăm un joc astăzi?” „Sunt liber,” a răspuns Nicklaus. „Când să ne întâlnim?”

„Ce zici de ora 10:00 în seara asta?”

Dacă ştii câte ceva despre golf, ai râs copios la această ultimă frază. Golful nu este un joc pe care majoritatea oamenilor l-ar încerca noaptea. Unui profesor de-al meu îi plăcea să spună: „În regatul orbilor, cel cu un ochi e rege!” Ei bine, în întunericul nopţii, un orb are un avantaj clar faţă de o persoană văzătoare. Când întunericul păcatului se întinde peste lume, aceia care îl urmează pe Dumnezeu vor avea un avantaj – ei vor vedea cu ochii spirituali (cf. loan 9:39-41).

Doamne, ajută-mă să nu mă limitez la unul sau două moduri de a Te cunoaşte! Stimulează-mi toate simţurile pentru a fi receptiv la semnalele pe care vrei să mi le transmiţi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.