Şi unul din bătrâni a luat cuvântul şi mi-a zis: „Aceştia, care sunt îmbrăcaţi în haine albe, cine sunt oare? Şi de unde au venit?” „Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii”. Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din NECAZUL CEL MARE, ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului.”(Apocalipsa 7:13-14)

Credincioşii lui Dumnezeu de la sfârşitul timpului înving mai degrabă prin suferinţă şi biruinţa Mielului decât prin rezistenţă armată. Hristos îşi descoperă puterea mai clar prin cei dărâmaţi, decât prin cei puternici şi talentaţi. Umilinţa Sfântului Francisc pune împărăţia Sa mai presus de puterea temporară a papilor care au promovat Cruciadele. O credinţă creştină care îi apără pe cei slabi şi lipsiţi de putere este mult mai eficientă decât una care îşi flutură bogăţia şi influenţa politică.

Unii adolescenţi fără adăpost, care au crescut pe străzile din Filadelfia, au bătut un tânăr coreean până a murit. El era un creştin care studia în ciclul de licenţă la Universitatea din Pennsylvania. La momentul infracţiunii, victima tocmai pusese la poştă o scrisoare către familia lui de acasă, din Coreea. Părinţii au călătorit în Statele Unite pentru proces şi au stat tăcuţi pe tot parcursul lui. Când procesul se apropia de încheiere, ei au cerut să le fie acordată şansa de a vorbi. Judecătorul a dat curs cererii lor chiar după ce a citit verdictul de vinovat şi înainte de a rosti sentinţa.

Părinţii s-au apropiat de scaunul judecătoresc şi, spre uimirea extraordinară a audienţei, ei au îngenuncheat înaintea judecătorului. Ei l-au implorat pe judecător să nu dea pedeapsa pe care o avea în minte, ci, în schimb, să îi elibereze pe ucigaşii fiului lor în custodia lor, astfel încât ei să le ofere casa şi îngrijirea pe care nu au avut-o niciodată.

„Suntem creştini”, i-au explicat ei judecătorului, „şi vrem să le arătăm acestor băieţi o parte din harul pe care noi l-am primit de la Dumnezeu”. Cei care le făcuseră atât de mult rău lor şi fiului lor primeau acum din mila pe care numai Dumnezeu o poate inspira.

Judecătorul, despre care ziariştii spuneau că avea reputaţia de om dur şi lipsit de emoţii, avea lacrimi în ochi când a spus: „îmi pare rău, dar nu aşa funcţionează sistemul nostru de justiţie!”

Prin iertarea lor, aceşti părinţi au oferit o mărturie puternică despre o împărăţie care este complet diferită de cea din lumea noastră. Este o împărăţie al cărei sistem de justiţie este radical diferit faţă de cele pe care noi le cunoaştem, dar o împărăţie deschisă oricui îndrăzneşte să creadă în existenţa ei şi în soluţia ei radicală pentru problemele vieţii.

Doamne, acest exemplu de har şi iertare reprezintă o adevărată provocare pentru mine! Iartă-mi lipsa de iertare în situaţii mult mai puţin grave. Transformă-mi inima prin exemplul Mielului!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.