NU LE VA MAI FI FOAME, NU LE VA MAI FI SETE, NU-I VA MAI DOGORI NICI SOARELE, NICI VREO ALTĂ ARŞIŢĂ. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.(Apocalipsa 7:16-17)

Niciodată nu voi uita Valea Regilor! Vizitam Egiptul cu un grup de studenţi absolvenţi. Pentru că rareori plouă în Egipt, majoritatea regiunilor din ţară sunt bogate şi verzi pe o rază de până la 8 km depărtare de râul Nil, dar dincolo de această zonă se întinde deşertul. Solul este o pudră fină, care nu are aproape nicio buruiană.

Pentru a ajunge la Valea Regilor, am trecut pe partea de vest a Nilului într-o barcă şi apoi am călătorit câteva mile cu autobuzul până ce am ajuns în afara zonei cu irigaţii. Erau aproximativ 50° C în vale şi era uscată precum un os. Am vizitat mormântul regelui Tut şi alte câteva în acea zi.

Pentru că mormintele sunt peşteri artificiale, a fost o uşurare să intrăm în ele pentru o vreme. Dar curând am descoperit că vizitatorii îşi aduc propria umiditate în morminte. Umiditatea crescută este mai mare decât temperaturile mai reci din interior. Aşa că peste câteva ore combinaţia de căldură ridicată şi umiditate crescută înăuntru ne-a secat, până ce am ajuns foarte obosiţi şi însetaţi.

Când ne-am întors la autobuz, nu ne-ar fi plăcut nimic mai mult decât să ne îndreptăm direct spre hotelul nostru cu aer condiţionat. Dar nu a fost să fie. Şoferul a insistat să ne ducă la magazinul lui preferat de alabastru (fără îndoială pentru comisioanele pe care el le-ar fi primit pentru orice lucru pe care noi l-am fi cumpărat). Morocănoşi, am intrat în magazin.

Dintr-odată, într-un colţ îndepărtat al magazinului, am văzut un mic frigider cu un semn Sprite pe el. Uşa de sticlă lăsa să se vadă zeci de sticle în interior! Repede am cumpărat una şi am băut-o imediat. Apoi am cumpărat o alta şi o alta şi o alta. Părea că nu mă pot opri. Grupul nostru a curăţat întreg frigiderul în câteva minute.

Cercetătorii au observat că descrierile raiului din cartea Apocalipsa sunt în principal negative. în loc să explice cum ar fi raiul, ne spune cum nu va fi. Nu va fi un loc unde vor fi oameni obosiţi, înfometaţi şi însetaţi. Nici nu va fi un loc ca Valea Regilor, unde căldura excesivă ne-a biruit. Nu vor mai fi lacrimi acolo. Viaţa raiului înseamnă absenţa a tot ce ne răneşte şi ne face mizerabili. Şi dacă nu avem un automat de Sprite în colţ atunci când avem nevoie de el, vom avea ceva chiar mai bun!

Mă rog, Doamne drag, să îmi ţii mintea concentrată asupra viitorului incredibil pe care L-ai pregătit şi asupra faptului că viaţa mea poate fi diferită acum în lumina acelui viitor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.