Şi am văzut un alt înger care se suia dinspre răsăritul soarelui şi care avea PECETEA DUMNEZEULUI CELUI VIU. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, zicând: „Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii PÂNĂ NU VOM PUNE PECETEA PE FRUNTEA SLUJITORILOR DUMNEZEULUI NOSTRU!”(Apocalipsa 7:2-3)

Cuvântul pentru punerea peceţii în Noul Testament are multiple semnificaţii.

Mai întâi poţi pune un sigiliu pe un document pentru a nu fi falsificat. Poţi sigila un mormânt sau o celulă de închisoare. O pecete pe un document sau pe un loc ascunde ceva sau pe cineva: exemple din Biblie includ mormântul lui Isus (Matei 27:66); cartea din ceruri (Apocalipsa 5) şi aruncarea lui Satana în Adânc (20:3).

În al doilea rând, punerea peceţii poate atesta faptul că ceva sau cineva este demn de încredere: scrisorile recomandate vin cu o pecete care indică faptul că informaţia din interior este demnă de încredere sau a fost livrată fără modificări (cf. loan 3:33; 6:27; Romani 15:28; 1 Corinteni 9:2).

În al treilea rând, punerea peceţii poate indica faptul că Dumnezeu a acceptat pe cineva. Domnul ştie cine îi aparţine şi îi dă Duhul Sfânt (2 Timotei 2:19; 2 Corinteni 1:22; Efeseni 1:13; 4:30). Punerea peceţii, prin urmare, este asociată cu tăierea împrejur în primul secol (Romani 4:11) şi cu botezul în al doilea.

Punerea peceţii din Apocalipsa 7 apare chiar înainte de încheierea încercărilor. Din punctul de vedere al lui loan, punerea peceţii este legată de modul în care oamenii se raportează la Dumnezeu la sfârşitul timpului. în sens larg, punerea peceţii indică faptul că oamenii sunt acceptaţi de către Dumnezeu. „Domnul cunoaşte pe cei ce sunt ai Lui” (2 Timotei 2:19). Aşa că Noul Testament nu limitează conceptul de punere a peceţii la sfârşitul timpului. Dar în Apocalipsa 7, punerea peceţii apare în contextul sfârşitului timpului. Proclamarea finală a Evangheliei va avea drept rezultat o mare lucrare de sigilare în ultima zi.

Acest fel de studiu nu poate fi confirmat printr-o lectură uşoară. Uneori creştinii trebuie să facă investigaţii profunde, detaliate ale Scripturii pentru a înţelege căile lui Dumnezeu. Trăim într-o eră când premiile contează mai mult decât învăţatul şi mulţi oameni nu au răbdare cu un studiu al Bibliei care nu are o răsplată imediată.

Dar sugerez că o asemenea cercetare poate duce la o mare bucurie. Dacă creştinii vor să înţeleagă lucrurile profunde ale lui Dumnezeu, trebuie uneori să facă un studiu detaliat, deşi utilitatea lui imediată s-ar putea să nu fie clară. Dar răsplata pe termen lung pentru un asemenea studiu este o înţelegere a imaginii de ansamblu, care transformă tot ceea ce citeşti în Biblie.

Doamne, îţi mulţumesc pentru profunzimea provocărilor din Cuvântul Tău! Sprijină-mă să accept această provocare!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.