Ei l-au biruit prin sângele Mielului şi PRIN CUVÂNTUL MĂRTURISIRII LOR şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte.
(Apocalipsa 12:11)

Cartea Apocalipsa de obicei asociază cuvântul „mărturisire” cu Isus. „Mărturia lui Isus” este o viziune pe care loan a avut-o (Apocalipsa 1:2). Acesta este motivul pentru care profetul se află pe Patmos în primul rând (v. 9). Una dintre caracteristicile rămăşiţei de la sfârşitul timpului (12:17) este duhul care inspiră profeţia (19:10). Şi este forţa motivatoare care îi încurajează pe martiri (20:4). Isus le oferă bisericilor mărturia Lui (22:16).

Dar cuvântul „mărturisire” se poate aplica şi credincioşilor. Sufletele de sub altar au fost martirizate din cauza mărturiei lor (6:9). Cei doi martori dau mărturie înainte să moară (11:7). Şi biruitorii devin în parte prin cuvântul mărturisirii lor (12:11). Oricât de slabi şi nedesăvârşiţi am fi, mărturia noastră este modelată după mărturisirea Lui. Când aflăm ceva despre Isus, începem să le spunem şi altora.

Într-un fel e ca şi când orbul ar da indicaţii orbului! într-o zi, un prieten de-al meu, Jim Park, a vizitat Catedrala „Sfântul Pavel” din Londra. După ce a inspectat-o, trebuia să se întoarcă înapoi la staţia de metrou Waterloo la o oră de vârf. Un ghid de la catedrală i-a sugerat să ia autobuzul în loc de metrou, ca să vadă oraşul.

I-a luat câteva minute, totuşi, să îşi dea seama pe ce parte a străzii trebuia să stea şi în ce autobuz trebuia să urce. În cele din urmă a urcat în ceea ce spera cu fervoare că era autobuzul corect şi s-a aşezat pentru o plimbare care urma să dureze 20 de minute – sau aşa i se spusese. Câteva staţii mai departe, un bărbat orb bine îmbrăcat s-a urcat în autobuz şi s-a aşezat aproape de Jim. Cei doi bărbaţi au făcut cunoştinţă şi Jim a aflat că Roger lucra la o casă de discuri şi se îndrepta spre casă. Pentru că bărbatul orb nu era obişnuit să meargă pe această rută către staţia Waterloo, l-a rugat pe Jim dacă ar putea să îl conducă la locul potrivit.

Jim a bâlbâit timid ceva despre propria lui nesiguranţă, dar s-a oferit să îl ajute cât de bine putea. Din fericire pentru amândoi, un al treilea om i-a ghidat pe amândoi spunându-le când să coboare din autobuz şi cum să ajungă la staţie. Roger a spus că putea să îşi găsească singur metroul, dar Jim a insistat să fie ochii lui. Oarecum ei au reuşit să ajungă, prin confuzia şi graba din staţie, în timp record şi Roger a urcat în metroul lui chiar când acesta se pregătea să plece.

Dumnezeu ştie unde vrea să mergem noi. Suntem înţelepţi dacă îl consultăm la fiecare răscruce şi ne supunem planurilor Lui. Dar, pe măsură ce învăţăm mai multe despre voinţa şi căile Lui, noi devenim ochii şi urechile Lui pe pământ. Ca rezultat, avem privilegiul incredibil de a fi martorii Lui aici. Făcând astfel, devenim ca El.

Doamne, Iţi mulţumesc pentru că îmi arăţi calea. Vreau să fiu un „ghid” pentru alţii astăzi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.