Apoi am văzut RIDICÂNDU-SE DIN PĂMÂNT O ALTĂ FIARĂ, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur.
(Apocalipsa 13:11)

O trăsătură interesantă a acestei părţi din Apocalipsa este că fiarele tot apar, una după alta. Fiara din mare (Apocalipsa 13:1-10) se aseamănă foarte mult cu balaurul din capitolul 12. Fiara din pământ, pe de altă parte, arată foarte diferit. Dar toate cele trei fiare au ceva în comun – se comportă rău. O acuzaţie serioasă cu privire la rasa umană este că nu învăţăm nimic de la o generaţie la alta.

O frumoasă fetiţă blondă, austriacă, în vârstă de 13 ani s-a urcat în tren şi a spus „la revedere” părinţilor ei. Cincizeci de ani mai târziu, a ajuns la spital cu tensiune arterială crescută. Doctorii nu au găsit nicio explicaţie pentru problemă. Pentru că nu avea niciun istoric de probleme cu tensiunea arterială, doctorii au supravegheat-o cu atenţie.

Ea i-a spus capelanului că era o supravieţuitoare a Holocaustului. „Nu vorbesc prea mult despre asta – vreau să spun, nu am vorbit până la moartea soţului meu. Aşa s-a întâmplat. Pur şi simplu nu am vorbit despre asta. Dar în ultima vreme am început să mă gândesc la părinţii mei care au fost ucişi la Auschwitz. Aveam doar 13 ani. M-au trimis departe cu un tren către Olanda. De acolo am mers în Anglia. Nu i-am mai văzut niciodată. M-am simţit vinovată că i-am lăsat acolo să moară.” „Şi acum te simţi vinovată?” a spus capelanul.

„Da, încă mă simt. Nu am ştiut niciodată cu siguranţă dacă părinţii mei erau morţi sau în viaţă până în urmă cu trei ani, când au găsit dosarele ascunse în Germania de Est. Vizitam Berlinul când am aflat vestea despre data când au murit în Auschwitz. Germanii păstrau înregistrări foarte precise, dar au fost ascunse mulţi ani.

Am trecut prin lucruri care fac acum parte din cărţile de istorie”, a continuat ea. „Nu înţeleg de ce [oamenii] nu învaţă. Genocidele tot mai apar. Uitaţi-vă la Cam-bodgia şi Vietnam. Uitaţi-vă la ce le-a făcut Saddam Hussein celorlalţi kurzi. Am văzut o emisiune despre asta seara trecută. Arătau imagini ale oaselor şi alte lucruri. Probabil de aceea tensiunea mea arterială a crescut atât de mult.”

O asistentă a intrat. Capelanul i-a spus motivul probabil pentru valul de tensiune arterială şi ea a mers să îi spună doctorului.

Cartea Apocalipsa îl învinovăţeşte făţiş pentru nenorocirile din această lume pe Satana, ajutat de prostia umană. Generaţie după generaţie, facem aceleaşi greşeli, gândindu-ne că ne rezolvăm problemele, când singura soluţie se găseşte în Mielul junghiat.

Doamne, întăreşte-mă pentru a fi parte a soluţiei, nu parte a problemei, astăzi. Ajută-mă să rup cercul violenţei şi asupririi în familia mea la început şi apoi oriunde altundeva merg.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.