I s-a dat SĂ FACĂ RĂZBOI CU SFINŢII şi să-i biruiască. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam.
(Apocalipsa 13:7)

Îţi aminteşti zilele lungi, calde, leneşe de vară de când erai copil? Am crescut în Little Ferry, New Jersey, o comunitate cu o gârlă uimitoare la mai puţin de 16 km de Times Square, New York City. Verile le petreceam ieşind cu prietenii, jucând jocuri de societate, înotând în zilele cele mai fierbinţi şi jucând stickball şi Wiflle Ball (jocuri asemănătoare baseballului) când temperatura favoriza statul afară.

Partea care îmi plăcea cel mai mult în timpul verii totuşi era lâncezeala. Nu eram niciodată plictisit când eram singur pentru că descoperisem bucuria cititului şi adeseori aveam jocuri distractive de construcţie create prin imaginaţia mea. Problema apărea când eram cu alţi copii.

„Hai să jucăm Wiffle ball.”

„Nu am chef de asta.”

„Ce zici de un joc de Risc?”

„Nu am chef de asta.”

„Dar tu ce vrei să faci?”

„Nu ştiu – sunt plictisit.”

Problema era că, dacă mă simţeam obligat să fiu cu prietenii mei când ei erau plictisiţi, atunci eram şi eu blocat să fiu plictisit. Plictiseala astăzi este un lucru de evitat din răsputeri. Nimeni nu vrea o existenţă mohorâtă în care zilele se scurg una după alta. Când a fost ultima oară când ai auzit „plictiseala” lăudată ca o parte importantă a unei vacanţe „captivante”?

Ei bine, potrivit Apocalipsei, viaţa creştină nu este niciodată plictisitoare. Pe de-o parte, avem entuziasmul creşterii creştine, al împărtăşirii Evangheliei şi observării lucrurilor pe care Duhul Sfânt le face în vieţile noastre. Pe de altă parte, entuziasmul creştin implică lupta împotriva păcatului şi a lui Satana, şi conştienţa faptului că credinţa noastră va stârni opoziţie. Viaţa creştină a fost uneori descrisă ca „o luptă şi un marş”.

Dar entuziasmul Apocalipsei nu este întotdeauna la suprafaţă. Monotonia şi rutina sunt elemente subapreciate ale vieţii creştine. Ţine minte că Isus Şi-a petrecut primii 30 de ani din viaţă trudind ca un tâmplar necunoscut într-un mic sat din nordul Israelului. „Monotonia” zilnică a existenţei Lui i-a dat timp să se înrădăcineze adânc în solul înţelepciunii şi al dragostei lui Dumnezeu. Un amestec sănătos de entuziasm şi monotonie se află în miezul existenţei creştine.

Indiferent ce va aduce ziua de astăzi, Doamne, foloseşte aceste lucruri pentru a-mi construi caracterul!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.