[Fiara din pământ] Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar SĂ SE COBOARE FOC DIN CER PE PĂMÂNT, în faţa oamenilor.
(Apocalipsa 13:13) 

În fiecare seară de vară, angajaţii parcului naţional Yosemite, din centrul Californiei, puneau în scenă o „cădere de foc” din Glacier Point, care se află la mai mult de 900 m deasupra văii unde se afla scena. Oamenii se adunau înainte de apus pentru un program scurt în natură într-un loc de tabără, la poalele muntelui. În timp ce lucrul acesta se întâmpla, pădurarii pregăteau un foc mare sus, la Glacier Point.

După ce programul de jos se încheia, cineva striga în sus spre peretele vertical de granit: „Să cadă focul!” După o clipă, urma un răspuns din partea pădurarilor aflaţi sus la Glacier Point: „Să cadă focul!” Atunci începeau să toarne cărbunii încinşi pe versantul muntelui pentru a forma o incredibilă cascadă aprinsă care dispărea la câteva sute de metri în întuneric. Era o privelişte cu adevărat spectaculoasă. Unii oameni călătoreau mii de kilometri pentru a avea şansa de a vedea spectacolul.

Aducerea focului din cer pe pământ îi aminteşte cititorului de Faptele 2:2-4. Ne gândim la faptul că: „A venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic… Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh.”

Textul din Apocalipsa 13 ne avertizează să nu ne încredem total în ceea ce vedem cu ochii noştri şi auzim cu urechile noastre. Într-o zi, focul de la Cincizecime va părea să cadă peste tot în jurul nostru, dar nu va fi ceva real. Un mare agent al lui Satana de la sfârşitul timpului va contraface lucrarea Duhului şi îi va chema pe oameni să se supună unei trinităţi contrafăcute.

Dar cea mai bună metodă de a identifica o contrafacere este să cunoşti originalul. Aceia care sunt plini de Duhul lui Dumnezeu vor şti când contrafacerea va apărea. Şi adevăratul Duh al lui Dumnezeu merge la cei care îl caută pe Dumnezeu cu toată inima (Ieremia 29:13) şi sunt dispuşi să facă tot ce le cere El (Faptele 5:31). Dumnezeu îşi pune Duhul la lucru în noi prin Cuvântul Lui (loan 6:63). Pe măsură ce păstrăm Cuvântul lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos, vom fi umpluţi cu adevăratul Duh.

Vizitatorii de astăzi care merg în Valea Yosemite nu vor vedea cascada de foc. Cu ani în urmă, acea vale nu era aglomerată şi plină de masele de oameni care vizitează acel loc acum. Astăzi, datorită popularităţii văii, focul nu mai cade. Sunt pur şi simplu prea mulţi oameni şi prea puţin spaţiu. Uneori, vieţile noastre pot ajunge să fie prea aglomerate pentru a auzi vocea adevăratului Duh. Nu permite presiunii oamenilor şi lucrurilor să împiedice Duhul să Se reverse în vieţile noastre.

Doamne, fă puţin spaţiu pentru Tine în evenimentele acestei zile! Obosit şi copleşit, am nevoie acum de Duhul Tău mai mult ca niciodată.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.