22

(Ziua a 22-a)

Acest capitol şi următoarele trei, au fost preluate din revista „Prayer makes a difference” scrisă de pastorul Mark Finley. (Folosit cu permisiunea Diviziunii Sud-americane). „Permiteţi-mi să vă conduc pe una dintre scenele cele mai importante ale celui de-al doilea război mondial.

Bombardierele lui Hitler atacau poziţiile aliate. Diviziile lui de tancuri traversau Europa. Forţele aliate aveau în spate Canalul Mânecii. Retragerea părea imposibilă. Winston Churchill, vorbind la radio, a făcut celebra afirmaţie: «Luminile din toată Europa s-au stins în noaptea aceasta.»

Şi avea dreptate. Cea mai mare parte a Europei a căzut în faţa armatei naziste. Dar, în acel moment de criză, s-a întâmplat ceva notabil. Până azi, istoricilor le este dificil să explice evenimentele. Începuse să plouă în Europa continentală. Ceva atipic pentru perioada aceea a anului. Intensitatea furtunii a frânat atât de mult tancurile lui Hitler încât înaintarea a fost cu mult îngreunată.

ZIua 22

Rugăciunea de mijlocire este biblică. Poate că nu ştim multe lucruri despre rugăciunea de mijlocire şi despre modul în care acţionează ea. Poate că nu suntem în stare să o înţelegem în totalitate, dar, dacă nu înţelegem un lucru, nu înseamnă că el nu este adevărat.

Materiale ziua a 22-a

Planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea astăzi