36

(Ziua a 36-a)

Astăzi este o nouă zi. Ce bine este să începi ziua în prezenţa lui Dumnezeu! Dumnezeu să-ţi dea înţelepciune şi pricepere ca să te decizi în favoarea lui Isus şi a adevărului Său, ca să fii un învingător în tumultul evenimentelor de azi.

Te rog, citeşte următorul text care se găseşte în Luca 22:31-32: „Domnul a zis: «Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.» Isus l-a avertizat pe Petru că avea să fie puternic încercat, dar l-a asigurat că Se ruga pentru el ca să primească putere.

Şi noi putem avea această asigurare. În mijlocul cernerii, Domnul Isus este cu noi şi nu ne lasă singuri.

ZIua 36

„Domnul va veni în curând. În fiecare biserică trebuie să aibă loc un proces de curăţire, de cercetare, pentru că printre noi se află oameni necredincioşi, care nu iubesc adevărul şi nu-L onorează pe Dumnezeu” (Review and Herald, 19 martie 1895).

„Trăim în timpul încercării, în timpul când tot ceea ce va putea să cadă va cădea. Domnul nu-i va ierta pe cei care cunosc adevărul, dacă nu ascultă de poruncile Lui, prin cuvinte şi prin fapte” (Testimony Treasures, vol. 2, p. 547, 548).

Materiale ziua a 36-a

Planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea astăzi